To je to što me zanima!

Savršene naočale prema obliku vašeg lica - izgledat ćete super

Ako nosite naočale za vid sigurno ste imali problema s nalaženjem pravih i odgovarajućih okvira koji dobro pristaju. Pomoću oblika lica možete odrediti koji oblik vam najbolje odgovara
Vidi originalni članak

Ako imate okruglo lice

Ovaj oblik lica je širok koliko i dugačak, a najširi je kod ušiju. Takvo lice imaju Selena Gomez, Kelly Clarkson ili Mila Kunis. Ako imate zaobljeno lice, pravokutniji oblik naočala je za vas. On će dodati oštrinu, istaknuti jagodice i općenito će vaše lice izgledati konturirano. Važno je isprobati nekoliko stilova kako biste pronašli naočale koje se savršeno uklapaju.

OČI NA UDARU SUNCA Čuvar vida: Šešir će smanjiti prodor UV zraka za 30 posto

Ako imate lice u obliku srca

Ovaj oblik je često zvan najboljim oblikom za žene, jer ovaj oblik uključuje užu bradu koja se širi duž jagodica do punijeg čela. Poznate osobe s ovim oblikom lica su Michelle Pfeiffer, Jennifer Love Hewitt, Claudia Schiffer i Naomi Campbell. Nedostatak ovog oblika lica je u tome što mnoge sunčane ili obične naočale mogu nadvladati crte lica.

Zato stručnjaci preporučuju da one uvijek budu klasične i jednostavne. Najbolji okvir za ovaj oblik je onaj s malo zaobljenim okvirima ili okruglim linijama. Primjerice, oblik mačjih oči odlično pristaje.

Ako imate ovalno lice

Ljudi s licem u ovalnom obliku imaju sreće što se tiče odabira odgovarajućeg okvira naočala zbog ravnoteže između čela, obraza i brade. Zato mogu bez problema odabrati i velike okvire. Slavni ovalnog oblika lica su Selma Hayek, Julianne Moore, Tine Fey, Kate Middleton i Jessice Alba. Širina i razmjera naočala lijepo će uravnotežiti dužinu simetričnog oblika lica.

Ako imate četvrtasto lice

Poznate osobe četvrtastog lica su Sandra Bullock, Demi Moore, Rosario Dawson i Angelinu Jolie. Oni su dokaz da pronalazak pravih okvira naočala može stvarno biti izazov. Uz linije koje su već definirane, istaknute i često vrlo simetrične, određeni okviri mogu samo produbiti oštrinu lica, umjesto da ga omekšaju.

Prvi odabir su ipak pravokutne naočale s tamnim okvirom koje će naglasiti kuteve vašeg lica i stvoriti sklad. No, da biste ublažili neke kutove, možete uzeti blago zakrivljene rubove, što će pridonijeti ženstvenosti.

Ako imate izraženu čeljusnu liniju

Victoria Beckham, Hillary Swank i Olivia Wilde su slavne cure koje mogu uvijek uzeti avijatičarski oblik naočale, jer on komplimentira oblik njihovog lica. Avijator ili drugi lagano zakrivljeni oblici smanjuju naglašenost čeljusti, stvarajući ravnotežu i odvlačeći pažnju s čeljusti. Ako pak želite naglasiti svoju donju polovicu lica onda nosite one u obliku pravokutnika.

Ako imate veliko čelo

Celebrityji poput Tyre Banks, Christine Ricci, Rihanne i Ume Thurman imaju dosta naglašena čela. U tom slučaju rješenje su veliki okviri. Iako se može činiti kontradiktornim usklađivati veličinu naočala s veličinom vašeg čela, to ipak nije tako.

Da biste zakamuflirali veliko čelo i skrenuli pozornost na na neku drugu karakteristiku ili detalj na vašem licu onda uzmite prevelike naočale jer će one naglasiti vaše područje oko očiju i ono će postati dominantan element na vašem licu, umjesto čela.

Ako imate malo lice

Za malo lice je najteže odabrati okvir jer čak i naočale normalne veličine mogu nadvladati karakteristike vašeg lica. No, pokušajte s naočalama s bez okvira ili one s okruglim oblikom.

STOP GRČEVIMA, PLINOVIMA.... Signali da probava ne radi kako treba i hrana koja može pomoći

Ako vaše lice ima oštre crte lica

Većina modela ima izražene crte lica, što ih čini izrazito fotogeničnima na određenoj rasvjeti i u raznim pozama. Međutim, te iste istaknute crte lica se mogu različito odraziti u stvarnom životu  Ako imate takav oblik lica, onda je na vama da odaberete što na vašem licu želite istaknuti. 

Možete odabrati naočale s metalik okvirima ili uzeti one s minimalno oblim okvirom da biste unijeli mekoće na vaše oštre crte lica. Nemojte nikako ići s previše zakrivljenim okvirima jer će narušiti sklad i stvoriti neravnotežu na licu, piše Reader's Digest.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 8

  • DocA 08.09.2019.

    Sve bi vas dr. Ante Pavlović centrirao

  • 08.09.2019.

    ..zgodna ova crnka na drugoj slici , a lijepo joj i naočale stoje...

Komentiraj...
Vidi sve komentare