To je to što me zanima!

Savršeno bojanje kose kod kuće na hollywoodski način

Da bi se boja dobro “primila”, kosu je najbolje oprati dan prije bojenja i nikako ako je prljava, savjetuje hollywoodski kolorist Paul Bingham
Vidi originalni članak

Budući da bojenje kose kod frizera stoji najmanje 100 kuna, a cijena raste s dužinom kose i kvalitetom boje, "farbanjem" kod kuće uštedjet će se lijep iznos jer se boje u drogerijama kreću uglavnom oko 30 kuna. Za početak, operite kosu. Na čistoj kosi jasnije ćete vidjeti kakvu promjenu želite i kako će se boja "primiti" na vašoj kosi. Želite li je za nijansu posvijetliti ili potamniti, dobro proučite korijen kose. Kosa mora biti čista i prije bojenja. Zabluda je da se na prljavu i masniju kosu boja lakše hvata, upućuje hollywoodski stručnjak za bojenje Paul Bingham. Najbolje je kosu oprati dan prije, da bude čista, ali opet ne previše lepršava, dodaje. Imate li osjetljivo tjeme, operite kosu blažim šamponom i nemojte previše trljati kako ga ne biste iziritirali. Kosa mora biti i potpuno suha jer vlažna kosa teže upija boju, a postoji mogućnost i da će je vlaga iz kose razrijediti. Uz rub kose nanesite masniju hidratantnu kremu ili balzam kako biste poslije lakše skinuli boju s kože. Količinu boje prilagodite svojoj dužini. Ako vam nije potrebna cijela tuba, ne morate je stavljati, savjetuje Bingham, no ako imate dužu kosu, vjerojatno će vam trebati dva paketa boje. Zbog sigurnosti boju uvijek isperite na vrijeme.

PLATINASTO PLAVA DEYN: Za popularnu boju manekenke Agyness Deyn neophodan je hidrogen, odnosno trajne boje. Njezin kolorist Paul Bingham preporučuje “platinasto plavu” nijansu, koju imaju svi proizvođači boja.  Za stiliziranje Bingham savjetuje da na cijelu dužinu vlažne kose nanesete pjenu za kosu, potpuno osušite te potom oblikujete voskom. Nužno ju je održavati vrlo kratkom.

ČOKOLADNA VICTORIA: Boja tamne čokolade u posljednje vrijeme omiljena je Victoriji Beckham. Ako ste već prirodno smeđokosi, posegnite za bojom nijansu tamnijom od prirodne. Oznaka njene boje najčešće je “slatko-gorka čokolada” (Bitter Sweet Chocolate), kaže kolorist Bingham.

KARAMEL CHERYL: Kosa Cheryl Cole karamel boju dobila je zahvaljujući pramenovima sličnih nijansi. Ovakva boja odlično pristaje tamnoputim ženama maslinaste puti, no slagat će se i s tenom boje breskve. Smeđooke žene za ovakav “look” trebaju potražiti boju nijansu svjetliju od  očiju ili tražiti boju s oznakom “caramel”. Jači make-up izvrsno će se uklopiti.

DRUGAČIJA I PRIRODNA LOPEZ: Podloga pramenovima Jennifer Lopez je zlatnosmeđa boja, a pramenovi su u boji karamele i meda. Kosa joj je uvijek drukčija, ali uvijek vjerna prirodnom izgledu, katkad malo tamnija, katkad svjetlija, objasnila je njena koloristica Rita Hazan.

LIJEPA I TRAJNA BOJA:
1. Ne isperete li dobro boju, proces bojenja će se nastaviti. Ispirite mlakom vodom
2. Boja će biti dugotrajnija ako nakon bojenja kosu ne operete 24-48 sati
3. Rabite šampone i regeneratore za obojenu kosu kako bi zadržala boju i sjaj
4. Sarah J. Parker i Madonna proslavile su izrast. Nosite ga sa stilom par tjedana
5. Izbjegavajte drastične prijelaze. Postupno tamnjenje ili posvjetljivanje je prirodnije
6. Crvena boja najbrže se ispire, kaže Rita Hazan. Rabite šampon sa sličnom bojom. Smeđa i plava boja pri ispiranju brzo gube sjaj pa nanosite hidratantne regeneratore

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare