To je to što me zanima!

Seksanje od pola sata je kao trčanje na šest km

Osim što seks olakšava glavobolju, reducira depresiju, opušta um i čini blistavijom kožu i kosu, razgibava i jača mišiće bolje od aerobika, bicikla...
Vidi originalni članak

Tijekom seksa rade svi mišići, uključujući leđne, bedrene, mišiće ruku, ramena i abdomena. Uz pravu pozu pokreću se skupine mišića na tijelu i na taj način postiže se odlična forma. Neke zahtjevnije poze zahtijevaju bolju kondiciju, no zato bolje skidaju kilograme i jačaju mišiće. Pritom važnu ulogu igraju intenzitet i duljina vođenja ljubavi. Kako bi se postigli rezultati, seks mora trajati barem petnaest minuta pa je dobro uvježbavati i produljenje užitka. Potraje li seks oko pola sata, muškarac i žena moraju popiti čašu vode. Parove koji se ne rashlade vodom može iznenaditi glavobolja, nagli umor, ali i gubitak želje za daljnjim seksom jer se tijelo u 30 minuta vođenja ljubavi zamara kao da je pretrčalo šest kilometara. No devetero od desetero ljudi nakon vježbanja će popiti čašu vode, a nakon seksa to će učiniti samo četvero. Osim što seks olakšava glavobolju, reducira depresiju, opušta um i čini blistavijom kožu i kosu, također je dokazano da upražnjavanje različitih seksualnih poza u dvostrukoj mjeri olakšava odlazak u fitness dvoranu jer svojim intenzitetom doprinosi sveopćoj formi
MISIONARSKA
Poza uključuje balansiranje težinom te omogućuje rastezanje, zatezanje i istezanje tijela. Ponajprije se to odnosi na muškarca, koji je gore, no i žena koja leži ispod njega tijekom seksa također radi na svojoj muskulaturi, energičnim pokretima zatežući i istežući mišiće leđa i zdjelicu. Muškarac koji je gore više vježba a maksimalno su iskorišteni laktovi i koljena pa tako rasteže mišiće upravo na tim dijelovima tijela.
ŽENA 'JAŠI'
Žena najlakše može postići vrhunac ako “zajaši” partnera, a osim orgazma, dok je muškarac pridržava balansirajući njezinom težinom, ona se pomiče gore-dolje koristeći dlanove i ruke te tako razgibava i jača mišiće ruku. Dok je žena gore, sva je težina na partneru. Zato ovaj način vođenja ljubavi znači i tjelovježbu za muškarca. Ako se žena zadrži u toj pozi dulje vrijeme, rasteže bicepse, tricepse, mišiće podlaktice te prsne mišiće.
SJEDEĆI LICEM U LICE
Ova poza omogućava savijanje nožnih prstiju, što je dobar način za rastezanje mišića u listovima. Budući da oba partnera sjede tijekom čina, oni mišići koji žestoko rade moraju ostati jaki i napeti kako bi zadovoljstvo bilo veće.Zahtijeva puno veću fizičku aktivnost nego misionarska naročito za ženu. Dok sjedi raširenih nogu oko muških bedara, snažno razgibava leđne mišiće. A sjedi li pravilno razgibava mišiće oko kralježnice, bedrene mišiće i križa.
STOJEĆI (uza zid)
Najviše “vježbaju” kvadricepsi (prednji mišići nogu) i križa. Nagne li se muškarac naprijed, partnerica se može slobodno izvinuti prema natrag u svojevrsni luk i pritom dobro istesati leđne mišiće.Seks uza zid namijenjen je prije svega parovima koji su za to fizički spremniji jer podrazumijeva podulje stajanje.Ova poza omogućava još jednu vrstu dobre vježbe - podizanje partnerice.
NOGE NA RAMENU
Seks koji uključuje noge na ramenima nije samo poza nego i sjajna predigra. Sjajna aerobik- vježba za formiranje gipkog ženskog tijela. Ženske noge na ramenu mogu pridonijeti potpunom istezanju nožnih mišića, osobito ako se ponavlja. Ove se poze žena treba sjetiti svaki put odlazeći u teretanu i tamo provodi trideset minuta vozeći bicikl. Ova seksualna poza razgibava i jača slične skupine mišića, pa čak i s boljim rezultatima.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • jUra0510 28.03.2009.

    HAHAHAAA!!!! Cane ova ti je odlična :)

  • lepicane 25.03.2009.

    ...em ti članak.Hoće žena da danas pretrčimo 12 km.

Komentiraj...
Vidi sve komentare