To je to što me zanima!

Seksi selfie to i nije: Ljude se doživljava negativno i površno

Slike na društvenim mrežama utječu na stvaranje ukupnog dojma, a ženske provokativne selfije društvo u pravilu doživljava neintelignetnima i neprivlačnima
Vidi originalni članak

Ako ste pali u napast da objavite provokativnu selfie fotografiju na društvenim mrežama, bilo kako bi si "napumpali ego" ili ostavili dobar dojam na simpatiju, razmislite ponovno jer ćete vjerojatno polučiti kontraefekt, pokazala je studija američkog Sveučilišta Oregon.

Prema njoj, ljude sklone objavljivanju seksi fotografija, a osobito žene, drugi doživljavaju kao površne i manje inteligentne. Unatoč pozitivnim komentarima i "likeovima" većina će pretpostaviti da su oni koji imaju potrebu za takvim fotkama manje društveno, ali i poslovno sposobni, piše Daily Mail.

Trend selfie fotografija započele su zvijezde poput Kim Kardashian i Rihanne, no on se ubrzo proširio cijelim svijetom, osobito kod mlađih djevojaka koje tako dobivaju društvenu potvrdu da su poželjne i atraktivne, objašnjavaju psiholozi.

Pogledajte devet nepisanih pravila o ponašanju na Facebooku u videu:

U studiji su znanstvenici kreirali nekoliko fiktivnih računa na društvenim mrežama te potom dali ispitanicima da ih procijene i kažu svoj dojam. U tri kategorije - seksualne privlačnosti, prijateljskog potencijala i radne sposobnosti, veće ocjene su dobili profili koji nisu imali seksi selfie.

- Ne samo da provokativne fotografije ljudima generalno nisu privlačne, već stvaraju pogrešan dojam i mogu naštetiti nečijem ugledu - zaključila je voditeljica studije, profesorica psihologije Elizabeth Daniels.

Idi na 24sata

Komentari 41

  • bbbdado 19.07.2014.

    Svrha je malo upitna

  • AntonTrdić 17.07.2014.

    kad si lijepa i patis , ne trebas selfie , dovoljno je otici na plazu , skinuti se u badic ;)

  • Mustafa Aga 17.07.2014.

    Ako sam dobro shvatio sta pise ovde...Zene koje vole da se eksponiraju to jest malo razgolite...Ljudi ih dozivljavaju kao povrsne i manje inteligentne...Kod nas Muslimana, zene se propisno obuku u hijab...Pa onda zakljucak sledi...

Komentiraj...
Vidi sve komentare