To je to što me zanima!

Seksting je za većinu preljub, bez obzira što nema kontakta

Za 60 posto muškaraca poljubac sa zatvorenim ustima nije prevara, no oni jednako kao i žene razmjenjivanje seksi poruka smatraju emocionalnom izdajom
Vidi originalni članak

Oko 85 posto žena i 74 posto muškaraca smatra kako je flert preko poruka kao i razmjenjivanje golišavih fotografija te eksplicitnih poruka seksualnog sadržaja siguran put za ugrožavanje veze. Preko dvije trećine njih slaže se kako je to i oblik prevare, čak i ako nije bilo nikakvog fizičkog kontakta, pokazala je studija Huffington Posta na više od 1000 ljudi.

Ipak, rezultati istraživanja pokazali su da ljudi ovisno o spolu vrlo različito definiraju prevaru, piše Daily Mail. Tako bi oko 75 posto žena partnerovu emocionalnu povezanost s nekim koga je upoznao preko interneta smatralo prevarom i izdajom njihova povjerenja, bez obzira na to što nije bilo seksualnog sadržaja, dok bi isto tako mislilo manje od 50 posto muškaraca.

Većina muškaraca niti poljubac u usta ne smatra prevarom, a 60 posto njih ne bi to nazvalo nevjerom sve dok poljubac ne uključuje jezik. Da poljubac u usta nije prevara misli 34 posto žena.

Dvostruki kriteriji

Pripadnice ljepšeg spola češće imaju dvostruke kriterije po pogledu prevare. Njih 70 posto smatra da je prevara partnerovo emocionalno zbližavanje s drugom ženom, dok bi tek 50 posto njih to smatralo prevarom ako to same učine.

Muškarci su u tome dosljedniji i emocionalno zbližavanje nevjerom smatra 50 posto njih ako to čini partnerica, a 44 posto njih ako to čine sami.

Idi na 24sata

Komentari 102

  • tončina 14.07.2013.

    meni je sve ovo prevara

  • kakonzum 13.07.2013.

    I diranje genitalijama nije prevara. Prevara je kad ti ne vrate novce koje si posudio.

  • zloča21 11.07.2013.

    prevara je prevara... bila ona fizička ili emocionalna ili kakva već

Komentiraj...
Vidi sve komentare