To je to što me zanima!

Šest restorana u Sloveniji dobilo je prve Michelinove zvjezdice, a još 40 njih oznaku kvalitete

Zahvaljujući zvjezdicama, Slovenija je sada na mapi destinacija koje se mogu pohvaliti kvalitetnom gastronomskom ponudom koje preporučuje najprestižniji svjetski gastronomski vodiči
Vidi originalni članak

Na svečanosti u Ljubljani zvjezdice je podijelio glavni urednik Michelina Gwendall Poulennec.

 

POGLEDAJTE VIDEO: Lucija i Dijana napravile su zaokret u karijeri i otvorile restoran

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kulinarskoj chefici Ani Roš i njezinu restoranu "Hiša Franko" u Kobaridu dodijeljene su dvije Michelinove zvjezdice, čime se mogu pohvaliti samo 473 restorana u svijetu, za suvremenu interpretaciju slovenskog tradicionalnog kulinarstva.

Po jednu Michelinovu zvjezdicu dobili su restorani "Hiša Denk" (chef Gregor Vračko), "Pri Lojzetu" (chef Tomaž Kavčič), "Vila Podvin" (chef Uroš Štefelin),  "Dam"  (chef Uroš Fakuč) i "Atelje" (chef Jorg Zupan).

NA POPISU I ZAGREB U Hrvatsku su stigle još dvije nove Michelinove zvjezdice...

Još četrdesetak restorana dobilo je druge Michelinove oznake za kvalitetu hrane i odnos cijene i kvalitete - "Michelin plate" i "Bib Gourmand". Svečanosti dodjele priznanja prisustvovali su slovenski ministar za gospodarstvo Zdravko Počivalšek i direktorica Slovenske turističke organizacije (STO) Maja Pak, istaknuvši važnost događaja za popularizaciju slovenske kuhinje i brenda Slovenije kao raznovrsne i kvalitetne turističke destinacije.

- Michelin je najjači brend na području gastronomije, a Slovenija ovim postaje i službeno njegova nova, 34. destinacija - rekla je Pak, dodavši da su prednosti slovenske gastronomske ponude visoka kvaliteta, autentičnost, održivost i lokalni štih.

UKUPNO 7 PRIZNANJA Još su dva hrvatska restorana dobila Michelinove zvjezdice!

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare