To je to što me zanima!

Silvia Venturini Fendi: Ručni rad i umjetničke tehnike za novu kolekciju Baguette torbica

Autorica jedne od IT torbi, slavne Baguette i šefica modnog carstva koje nosi njezino obiteljsko prezime, pokrenula je projekt u kojemu okuplja stare obrte koji poznaju tradicionalne načine izrade
Vidi originalni članak

- Vremena nema puno, moramo pokazati što možemo i za što smo sposobni, i to zajedno - izjavila je Silvia Venturini Fendi, povodom pokretanja projekta 'Hand in hand'.

Naime, nakon što je shvatila da je ova godina posebno pogodila stare obrtnike diljem Italije, koji u rukama imaju stare, majstorske načine izrade, odlučila je napraviti suradnju na novim kolekcijama.

POGLEDAJTE VIDEO: Život Karla Lagerfelda, koji je 54 godine radio i za Fendi

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sada je 20-tak talijanskih radnji, koji su naučili umjetničke tehnike poput čipke i obrade kože, svile i baršuna na umjetnički, ručni način, okupljeno u njezinom projektu koji donosi novu kolekciju slavnih Baguette torbica.

OUTFIT DANA Crno-bijela klasična elegancija za početak novog radnog tjedna

- Stoljećima stare tradicije mogu proizvesti proizvod najviše umjetničke i povijesne vrijednosti - komentirao je Alberto Bevilacqua, jedan od suradnika na novoj kolekciji, za Guardian.

MINIMALIZAM I LUKSUZ Jednostavne bijele vjenčanice: Klasična elegancija bez ukrasa

Baguette je 20-godišnja kreacija koje je kroz sezone otkrila mnoga lica, no isti ostaje oblik, manji, pravokutni, da stane pod ruku, baš kao kruh.

STILSKA INSPIRACIJA Chic detalji kojima ćete 'podići' svaki outfit, pa čak i trenirku

Ova je torbica stilski obilježila početak ovog stoljeća te postala prva statement torba, otvarajući novo modno poglavlje u svijetu modnih dodataka.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare