To je to što me zanima!

Sin se drogira i propada ali ne sluša nikoga - ne želi ni liječniku

Ne znam što učiniti, strah me za njega, a tvrdoglav je i ne znam kako mu pomoći, piše majka koja brine za sina u lošem društvu...
Vidi originalni članak

Poštovani Mevludine,

prije više od godinu dana sin mi se vratio kući jer je prekinuo vezu s curom nakon četiri godine. Radio je u pekari i na baušteli, ali ima jako loše društvo, trava je u điru a mislim i nešto jače. Sve ga to lupa u glavu i na psihu, mislim da je trava bila škropljena otrovom. Bio je u bolnici na terapiji, pije, pa ne pije, išao nešto na kontrole, ali sad neće niti da čuje za doktora.

Ponekad kao da halucinira, za glavu se hvata, čuje šumove i glasove u glavi. No nikog ne sluša, samo propada. Ni financijski ne mogu nikako s njim na kraj. S ocem slabo komunicira, želi da ga ja branim i dajem mu za cigarete.

Propada, šeta po kuhinji tamo vamo ili kroz prozor od kuhinje se zagleda, smije se sam sa sobom. Ne znam što učiniti, strah me za njega, a tvrdoglav je i ne znam kako mu pomoći.

Nemam više snage, operirala sam i tumor na mozgu, a u kući od muža gledam samo nevolje. Molim vas pomozite mi savjetom.

šifra: sin

Odgovor:

Draga gospođo, vaš sin je od malena bio na svoju ruku, uvijek je radio samo ono što je on i kako je on htio, nije imao usmjerenja. Nažalost, u zadnjih nekoliko godina situacija s njim se jako pogoršala, osobito nakon raskida s djevojkom.

Sklon je mnogim porocima, a loše društvo ga je samo pokvarilo. Tvrdoglav je i ne želi slušati, a pored alkohola tu su i narkotici, trave i ostale droge.

MEVLUDIN ODGOVARA Hoću li pronaći svoju srodnu dušu i napokon se osamostaliti?

Ovdje vidim i dalje probleme, s djevojkom se neće pomiriti, no mora se prepustiti ozbiljnijem liječenju i drugim vrstama pomoći. Voditi ga u centar za mentalno stanje radi ovisnosti, samo tako mu možete pomoći.

Također mu vidim i probleme sa zakonom, zato ga što prije vodite liječniku, i psihoterapija bi mu pomogla. No vi trebate obratiti pažnju na sebe jer i vi ste posustali. Krenite na preglede i kontrole jer vam je zbog stresa imunitet u padu. Sina vodite liječnicima. Sretno.

MEVLUDIN ODGOVARA: 'Samo je odjednom otišla. Hoće li se moja draga ikad vratiti?'

 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Bać Iva 21.02.2022.

    U ovakvim situacijama samo Mevludin nudi adekvatno rješenje.

  • nap 20.02.2022.

    onda sam sebe upropastava

  • Zubotraks 20.02.2022.

    Melvudin ti odgovara 🤭

Komentiraj...
Vidi sve komentare