To je to što me zanima!

Skladan život može vizualno pomladiti za čak osam godina

Redovito uzimanje vitamina D, čišćenje zubi koncem i mnogo smijeha pomlađuju bolje od skupih plastičnih operacija. Svakodnevno hodanje pomlađuje devet godina
Vidi originalni članak

Vitamin D je najbolji “pomlađivač” jer osnažuje pamćenje, kožu, kosti, srce, krvne žile, a i pomaže u prevenciji raka, slažu se slavni liječnici dr. Oz i dr. Roizen. Uzimate li svakodnevno od pet do 15 mikrograma tog vitamina, ovisno o dobi, pomladit ćete se 9,4 godine. A ako brojke koje pokazuju opseg struka, tlak, šećer i kolesterol u krvi uspijete držati pod kontrolom, tijelo će se osjećati čak 19,8 godina mlađim. 

No osim fizičkog zdravlja, za mladolikost je vrlo važno njegovanje dobrih odnosa s najbližima. Redoviti kontakt s obitelji i prijateljima, ali i često smijanje pomoći će vam da se osjećate oko osam godina mlađim. I lijep osmijeh, odnosno zdravi zubi, važni su za cjelokupno stanje organizma. Redovita uporaba zubnoga konca sprečava bolesti zubnog tkiva i usne šupljine te “skida” čak 6,1 godinu.

Utezi "skidaju" 2,6, a hodanje devet godina

Vježbanje s utezima, i to samo deset minuta triput na tjedan, pomladit će vas 2,6 godina, a svakodnevno brzo hodanje od 30 min čak devet godina.

Dovoljno dug san važan je za mladolikost

Dovoljno sna daje energiju za cijeli dan, a i drži težinu pod kontrolom. Da biste se osjećali tri-četiri godine mlađima, trebali biste spavati ne manje od šest, a ne više od devet sati.

Voće pomlađuje 6,4 godine

Od četiri do pet porcija voća i šaka orašastih plodova na dan pomoći će vam da se osjećate 6,4 godine mlađim, a jedete li često cjelovite žitarice, “skinut” ćete 2,6 godina.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • MAX 2010 16.01.2012.

    Pa po tome bi maratonci i mnogi drugi sportaši bili u minusu s godinama,

  • user_70818 10.01.2012.

    E onda sada imam negdje 3-4 god,ako mi još neto odnese koju,nisam se ni rodila!

Komentiraj...
Vidi sve komentare