To je to što me zanima!

Škola pozvala 'golišave' mame: Molimo vas, odijevajte se malo čednije kad dolazite u ovu školu

To je odgovor na sve veći broj roditelja koji dolaze u školu neprimjereno odjeveni, u pidžamama ili odjeći koja izgleda poput donjeg veša, pojasnile su voditeljice škole u Velikoj Britaniji
Vidi originalni članak

Upozorenje su nazvali 'Playground Etiquette', a u njemu su upozorili roditelje da 'nošenje previše oskudne odjeće ili one namijenjene nekom drugom dobu dana nije dobar primjer djeci'.

POGLEDAJTE VIDEO o odgoju djece u Danskoj:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Osnovna škola Seymour u britanskom Crawleyu privukla je pažnju medija nakon što je voditeljicama škole Carol Collins i Emmi Eardley bilo dosta oskudno odjevenih mama, onih koje svoju djecu dovode u odjeći 'nalik donjem rublju' ili onih koje dolaze u pidžamama.

ODGOJNE METODE Način na koji razgovarate s neposlušnom djecom čini razliku između uspjeha i neuspjeha

- To je odgovor na sve veći broj roditelja koji dolaze u školu neprimjereno odjeveni, u pidžamama ili odjeći koja izgleda poput donjeg veša. Škola je napisala ovu poruku kako bi ih pozvala da se odijevaju primjerenije - objasnile su novinarima i priznale da su 'Playground Etiquette' mogle napisati manje preskriptivan, iako i dalje stoje iza onoga što su napisale, posebno što njihova škola ima dobru ocjenu u usporedbi s ostalim školama u Velikoj Britaniji i očekuju kako će svi učenici uskoro nositi uniforme.

STIGLA U STILUS Kaija Puura: Finski odgoj djece - knjiga otkriva koja je tajna uspjeha najsretnije djece

- Osim što je takva odjeća (uniforme) praktična, ona daje osjećaj ponosa i predanosti vrijednostima škole Seymour. Naš je cilj Seymour jednostavan - pružiti zajednici izuzetno uspješnu i cijenjenu osnovnu školu koja prepoznaje individualni karakter i sposobnosti svakog djeteta, budi u njima ambicioznost i omogućuje im da budu najbolji što mogu biti - pojasnile su voditeljice škole kako bi mediji dobili bolji uvid u njihov zahtjev i molbu roditeljima da se odijevaju prikladnije, odnosno čednije kad dolaze u njihovu ustanovu prenosi theargus.co.uk.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • ..lola. 23.03.2021.

    Nekako sumnjam da će biti velikog odaziva na ovo

Komentiraj...
Vidi sve komentare