To je to što me zanima!

Školjke i pomorske boje za prozračan ugođaj doma

Bijela i plava boja, svježe ubrano cvijeće, školjke i pijesak, kao i lagane zavjese podarit će domu prozračan ljetni ugođaj i stvoriti dojam povjetarca
Vidi originalni članak

Kako biste u ljetnim danima mogli uživati i bez izlaženja iz vlastita doma, ukrasite ga tradicionalnim pomorskim bojama - plavom i bijelom. Plava boja, neovisno o nijansi, podsjeća ljude i povezuje ih s morem, oceanom i vodom te ju je poželjno rabiti u što je moguće više kombinacija i varijanti. Nježna i prozračna bijela najbolje će dočarati romantičan ugođaj ljeta, a idealna je u kombinaciji sa što više prirodne svjetlosti. Teške zavjese tamne boje zamijenite stoga tankima i prozračnima ili jednostavno bijelom gazom, koja će, čak i ako ga nema, stvarati privid ljetnoga povjetarca. Morski ugođaj u domu pospješit će i nabavka ukrasnoga pomorskog užeta, kojime možete omotati vaze, vrčeve, stalke lampi, teglice s cvijećem i drugo. Staklene vaze ili posude ispunite pijeskom i školjkama te ih, kao centralnu dekoraciju, postavite na sredinu stola ili na neki drugi dio pokućstva. Veće, osobito lijepe školjke u prostorijama doma izložite kao zaseban ukras. Debeli i tamni sagovi prizivaju dojam zime pa ih je, za prizvuk plaže, tijekom ljeta najbolje skloniti ili zamijeniti tanjima svjetlijih, pješčanih boja. Neizostavno svježe cvijeće razvedrit će i osvježiti svaku prostoriju, a meki ukrasni jastučići na foteljama i dvosjedima pozivati na sanjivo i opuštajuće ljetno poslijepodne. Volite li tople, pastelne boje, bez razmišljanja ih uključite u svoju ljetnu dekorativnu shemu. One će, čineći prostor življim i veselijim, podizati raspoloženje, energiju i motivaciju. Najdraže fotografije s prošlih ljetovanja, grupno izložene na središnjem zidu sobe, vjerno će dočarati temu plaže i ljeta. Najljepši će ljetni ukras ipak biti kolaž načinjen od dječjih crteža, poruka i pjesmica, koji postavite na pano te, kao dobrodošlicu ljetu, izložite na zid dnevnog boravka, dječje sobe ili kuhinje.

SVJEČICE I CVJETNI UZORCI ZA UGODAN DOM
Posteljina i presvlake s nježnim cvjetnim uzorcima ili u pastelnim bojama doprinijet će toploj i vedroj atmosferi doma u kojoj će uživati ukućani i gosti. Mirisne plutajuće svjećice u kombinaciji sa svježim cvijećem učinit će dom mirisnim, svježim i ugodnim za boravak.

LJETNI MINIMALIZAM
Kako biste postigli prozračnost i svjetlinu prostora, nastojte raščistiti sve suvišne i nepotrebne stvari.  Ljetnom ugođaju, ističu stručnjaci, najbolje odgovara minimalističko uređenje.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare