To je to što me zanima!

Skratite vrijeme kuhanja uz samo nekoliko trikova

Sol stavite u vodu tek nakon što voda zakuha, zaleđenu hranu odmrznite u mikrovalnoj, a ako ste presolili juhu ubacite u vodu očišćeni krumpir
Vidi originalni članak

Ako planiranje obroka tjedan dana unaprijed postane navika, povoljnije ćete kupovati namirnice, brže i lakše pripremati jela, zdravije i redovitije jesti te prestati biti rob koji cjelodnevno “visi” u kuhinji nad štednjakom.
Prije kuhanja najbolje je sve sastojke pripremiti, izvagati i posložiti nadohvat ruci jer ćete uštedjeti vrijeme, a nakon ručka kuhinja neće izgledati kao da je prošao tornado. Također, moći ćete istodobno pripremati predjelo, glavno jelo i desert.

Krumpir upija sol
Ako kuhajući slučajno prezasolite jelo, u vodu ubacite sirovi očišćeni krumpir koji će upiti višak. Vadite li koštice iz krastavca, prepolovite ga i iskoristite žličicu.

Uz sol voda teže vrije
Slana voda ima puno veću točku vrelišta i treba joj dulje da zakuha. Pri kuhanju, primjerice, tjestenine stavite sol tek nakon što voda zakuha.

Kocka jelu daje aromu
Želite li na brzinu dopuniti aromu tjestenine ili riže, dobro će poslužiti mesna ili povrtna kocka. Dok kuhate na laganoj vatri, jednostavno je ubacite u vodu.

Iskoristite mikrovalnu
Maslac možete brzinski omekšati ili otopiti, a hranu odmrznuti u mikrovalnoj. Maslac je dobro držati na gornjoj polici vrata hladnjaka jer je tamo najtoplije.

Iscijedite sav sok
Kako biste iz limuna iscijedili što više soka, važno ga je držati na sobnoj temperaturi. prije nego što ga prerežete napola, dobro ga izrolajte dlanom

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare