To je to što me zanima!

Skuhatćute donosi najbolje recepte za slasnu Novu godinu!

Sutra uz 24sata ne propustite za samo 1,99 kn kulinarski tjednik Skuhatćute jer vam donosimo najbolje recepte za novogodišnju feštu.
Vidi originalni članak

Svinjetina se tradicionalno poslužuje za Novu godinu jer se smatra simbolom sreće i bogatstva. Nijemci imaju čak i uzrečicu “imati svinju”, što znači da je sreća blizu. Kušajte nekoliko različitih priloga uz pečenje sa svih strana svijeta. Nijemci je poslužuju s crvenim kupusom, jabukama i krumpirom, Francuzi u umaku od vrhnja i sira, a Meksikanci s čilijem. Odličan prilog uz pečenje je i umak od crvenoga kupusa i rajčice. Uz pečenu svinjetinu obično se poslužuje krumpir, no umjesto njega možete upotrijebiti batat te grah s komadićima slanine ili uz pečenje ispeći nekoliko jabuka za bogatiju aromu. Odresci s ružmarinom, svinjetina pečena u crnom pivu te aromatična pečenka samo su neki od brojnih recepata koje predlažemo za veliku feštu. 

Mali ali slasni zalogaji također su nezaobilazni na svečanom stolu. Jedu se prstima ili uz malu pomoć vilice, a jednako mame okusom koliko i izgledom. Dekorativne mini pite sa mljevenim mesom, okruglice od krumpira i kobasice koje se nabadaju čačkalicom, hrskavo pečene gljive te kružići od palente kao stvoreni su za druženje uz čašu dobrog vina. Ako više volite koktele, neka se na koktel-karti nađe "bijeli blagdan" s aromom lješnjaka, St. Claus ili Champagne tango koje potpisuje profesionalac Vjenceslav Madić Kishoni. Kombinirajuću predjela s pićima, dekoracijom stola i glavnim jelima lako možete pripremiti i tematski doček i gostima prirediti putovanje u Japan, Rusiju ili lude sedamdesete. 

Subotnji broj magazina za uživanje donosi i recepte za red velvet - deserte u vatrenocrvenoj za sreću u novoj, punjena jaja koja privlače čarobnim nadjevima od mesa, ribe i povrća te brojne ideje za priloge i umake pečenju. 

Ne zaboravite nam poslati recepte s fotografijom jer najsretnije očekuju nagrade! 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare