To je to što me zanima!

Skvalan: Novi hit u anti-age kozmetici koji oponaša sebum i na licu stvara mladolik izgled

Skvalan je sastojak koji se dobiva iz masline i rižinih mekinja te sastavom oponaša sebum, odnosno masnoću kože te je time i odličan nadomjestak lipidnog sloja kako koža stari i postaje sve tanja
Vidi originalni članak

Posljednjih mjeseci skvalan je postao veliki hit te postaje jedan od najpopularnijih sastojaka na anti-age sceni diljem svijeta. Dolazi u obliku ulja, sredstava za čišćenje, ovlaživača ili u ciljanim tretmanima.

- Skvalan je izrazito emolijentni sastojak koji može pomoći apsorpciji drugih korisnih sastojaka te ujedno oblikovati zaštitnu barijeru kože - komentirao je liječnik Daniel Isaacs za Woman and home.

POGLEDAJTE VIDEO: Pravilna njega kože

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Dodaje kako skvalan koži vraća fleksibilnost i mekoću, no pritom nije komedogen, odnosno neće uzrokovati poremećaje poput prištića.

SPF KREMA ZA LICE I TIJELO Na lice najprije ide krema za sunčanje pa ona hidratantna

Idealan je za suhu, ali i masnu kožu.

- Ovaj sastojak također pomaže u zadržavanju vlage i produljuje hidrataciju, što ga čini odličnim dodatkom hidratantnim kremama i serumima - dodaje liječnik. Skvalan je zapravo stabilna verzija prirodnog masnog skvalena.

Naša ga koža proizvodi prirodno, za potrebe hidratacije i jačanja barijere, no koncentracija se smanjuje kako starimo, baš kao i kolagen koji kožu čini zategnutom i glatkom.

Velike koncentracije ovog hit sastojka nalaze se u jetri morskog psa, no kozmetička industrija prebacila se na skvalan iz masline i rižinih mekinja. Može ga se naći i u uljima iz sjemena amaranta, pšeničnih klica i šećerne trske.

SJAJNE BOJE Hit ljeta: Metalik lakovi u više boja inspirirani osamdesetima

Ujedno omekšava i umiruje kožu, a da pritom ne izazova iritaciju, pa je izvrstan za osobe sa suhom, ali i zrelom te osjetljivom kožom. 

Istraživanja čak pokazuju da djeluje kao antioksidans boreći se sa slobodnim radikalima. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare