To je to što me zanima!

Slaganje pretvara ‘običnu’ hranu u egzotične delicije

Pečete li povrtne i voćne ražnjiće na drvenom ugljenu, važno je da bude siv i jako vruć, što se dobiva nakon otprilike 40 minuta gorenja
Vidi originalni članak
ANANAS NA RAŽNJIĆU S UMAKOM OD ČOKOLADE
SASTOJCI: ananas, dvije čokolade, 2 žlice likera od kokosa, 125 g slatkog vrhnja, smeđi šećer, aluminijska folija, štapići

Ananasu odrežite listove, ogulite ga i izvadite sredinu. Narežite na četvrtine, pa svaku četvrtinu uzdužno razrežite na tri komada. Komadiće ananasa stavite na mokre drvene ražnjiće. U posudi za kuhanje otopite dvije čokolade (može za kuhanje ili mliječne). Dodajte liker od kokosa pa ih miješajući rastopite. Dodajte vrhnje. Ražnjiće s ananasom dobro pospite smeđim šećerom, stavite na aluminijsku foliju na rešetku roštilja i pecite dok se šećer ne karamelizira. Složite ražnjić na pladanj i poslužite s topljenom čokoladom. Za voće umak možete pripremiti i tako da rastopite 75 g šećera u 60 ml vode. Maknite s vatre i čim se ohladi dodajte sok ili liker prema želji. Premažite ražnjiće prije i za vrijeme pečenja.

ŠAROLIKI VOĆNI RAŽNJIĆI U MARINADI S MEDOM
SASTOJCI: 3 nektarine, 3 banane, 6 šljiva, 12 jagoda, 3 kivija,
2 manga, 5 žlica likera triple sec, 3 žlice meda

Nektarine izrežite na četvrtine i izvadite jezgru. Banane ogulite i narežite na deblje komadiće, a šljive izrežite na četvrtine i izvadite košticu. Jagode prepolovite, kivi narežite na četvrtine, a mango prepolovite, izvadite srčiku i narežite na komade. Stavite voće u zdjelu pa dodajte liker i med. Lagano miješajte dok voće ne bude pokriveno medom i likerom. Pokrijte zdjelu i stavite u hladnjak na sat vremena. Voće lagano ocijedite, ali sačuvajte marinadu. Slažite komadiće voća na štapić prethodno namočen u vodi. Pecite od 5 do 7 minuta na srednje jakoj vatri na ugljenu. Premazujte marinadom i okrećite par puta. Gotovo je čim se lagano karamelizira. Poslužite.

TORTA S PILETINOM I POVRĆEM PEČENA NA ŠTAPIĆU
SASTOJCI: 4 odreska pilećih prsa, crvena paprika, luk, žlica ulja, glava zelene salate, 100 g polutvrdog sira, 4 žlice majoneze, svježi korijandar, 8 drvenih štapića, paket tortilla

Pileća prsa istucite vrlo tanko, a papriku, luk i zelenu salatu narežite na kockice. Tortille premažite majonezom, stavite “plošku” pilećih prsa (koje možete prepoloviti da dobijete manje komade tortilla), plošku sira te nasjeckanu papriku, luk, zelenu salatu i korijandar. Posolite i popaprite pa zarolajte tortillu. Odrežite na par komada ako je predugačka te nataknite na stick. Premažite uljem i stavite na roštilj. Pecite oko 7 minuta, okrećite povremeno.

JANJEĆI RAŽNJIĆI S TIKVICAMA NA RUŽMARINU
SASTOJCI: 500 g janjećeg buta, 2 žlice maslinova ulja, žlica octa balsamico, žličica svježeg ružmarina, 4 zgnječene suhe masline, 20 grančica ružmarina, 20 cherry rajčica, 2 tikvice narezane na duge ploške, mozzarela, sol, papar, limun, kumin

Janjetinu narežite na komade veličine zalogaja, pa pomiješajte s maslinovim ulje, octom, nasjeckanim ružmarinom, pola žlice soli i papra te maslinama. Zatvorite posudu i stavite u hladnjak na sat vremena. Grančice ružmarina bit će štapići. S dijela na koji ćete stavljati hranu odstranite listiće, a ostavite ih pri vrhu. Na svaku grančicu stavite rajčicu. Ploške tikvica omotajte oko komadića mozzarelle. Nataknite i njih i komad janjetine na grančicu. Premažite mješavinom limunova soka, soli, papra te kumina. Pecite na srednje jakoj vatri roštilja oko 3 min sa svake strane.
Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare