To je to što me zanima!

Slanutak, soja i sjemenke mogu biti dobra zamjena za meso

Stručnjaci ističu kako ljudi koji prednost daju biljnim umjesto životinjskim namirnicama mogu utjecati na kardiovaskularno zdravlje te prevenirati maligne bolesti
Vidi originalni članak

Veganstvo i vegetarijanstvo životni su i prehrambeni stilovi koje su donedavno mnogi promatrali sa skepsom, no novija istraživanja pokazuju da takvi prehrambeni obrasci imaju pozitivan učinak na zdravlje i dugovječnost.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 2

  • 08.08.2022.

    Ok a sad malo dosta šale. Ja sam svejed, sa time da ne pretjerujem sa mesom, moja prehrana se bazira na umjerenosti u svemu, ravnoteža između mesa i biljne hrane sa vrlo malo začina, naročito soli. Kako ne valja da je ishrana u većini sa mesom, tako smatram da ne valja i da nije preporučljivo da samo netko bude vegan ili vegetarijanac. Naša probava definitivno nije za jedan tip prehrane. Sada kad ste mladi možda ni ne primjećujete ali nakon višegodišnje konzumacije samo jednog tipa prehrane sigurno da će doći do promjena na probavnom sustavu. A tu je i pitanje pesticida, ja sam seosko dijete i znam koliko se toga šprica i nemoguće je uzgajati i imati profit bez kemije. To su bajke, čak i ovi na tržnici koji prodaju pod domaće, trebate biti oprezni. A vege sam probao samo da vidim u čemu je to stvar oko toga i ne sviđa mi se jer pretjeruju sa dodacima i začinima, barem kod nas.

  • 08.08.2022.

    Ne vjerujem veganima. To ne voli janjetinu, ne voli prasetinu, ne voli junetinu, ne voli piletinu. A tko ne voli životinje, ne voli ni ljude.

Komentiraj...
Vidi sve komentare