To je to što me zanima!

Slasni namazi od patlidžana, rajčice i češnjaka - jako fino

Sočno i nježno meso patlidžana posebno se cijeni pečeno i samljeveno sa začinskim travama i češnjakom, metvicom, bosiljkom, limunovim sokom i maslinovim uljem
Vidi originalni članak

Namaz s rajčicama

Sastojci: 2 patlidžana, glavica češnjaka, 1/2 luka, rajčica, 2 žlice maslinova ulja, sol, papar, žlica peršina, prstohvat mljevene crvene paprike

Priprema: Oprane i Neoguljene patlidžane izbodite vilicom na nekoliko mjesta. Stavite u lim, zajedno s neoguljenom glavicom češnjaka, kojoj ste nožem izrezali vrh. Polijte je s uljem, omotajte u foliju i pecite na 180°C oko 45 minuta. Sitno nasjeckajte rajčicu, papriku i luk. Kad se ohlade, nasjeckajte oguljeni patlidžan i češnjak. Sve pomiješajte, dodajte maslinovo ulje, sol, papar i pospite sjeckanim peršinom i mljevenom paprikom. Stavite u hladnjak do posluživanja.

Iranski "kavijar" od patlidžana

Sastojci: 3 patlidžana, 4 češnja češnjaka, 1/4 cimeta, 2 žlice limunovog soka, žlica sušenih rajčica, 4 žlice maslinovog ulja, 1/4 žličice sušene mente, sol, papar

Priprema: Patlidžana prerežite, zarežite meso na nekoliko mjesta i umetnite ploške češnjaka. Pospite cimetom i mentom, zamotajte u foliju i pecite na 200°C, oko 40 minuta. Izdubite i usitnite omekšalo meso. Na maslinovom ulju popržite sušene rajčice, dodajte pire od patlidžana, začinite solju, paprom i limunovim sokom.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Mél.C.B.🌼 15.10.2016.

    izgleda odlicno, sve samo bez cesnjaka!! :)

  • montello 15.10.2016.

    mmmmmm

Komentiraj...
Vidi sve komentare