To je to što me zanima!

Slastičarnica Fine Torte donosi okuse koji pokreću maštu...

Silvija Trbara, ekonomistica koja se prekvalificirala za slastičarku, u svibnju je otvorila vrata pravog malog raja za slatkoljupce u samom središtu Zagreba
Vidi originalni članak

U samom središtu grada, a opet dalje od svakodnevne gradske špice, iza leđa Šenoe, među živopisnim starim zgradama smjestila se romantično uređena slastičarnica Fine Torte. Prije nešto više od dvije godine, Silvija Trbara, po struci ekonomistica koja se prekvalificirala za slastičarku, pokrenula je proizvodnju torti koje su se mogle nabaviti isključivo naručivanjem putem interneta i dostavom. U svibnju ove godine odlučila je otvoriti i slastičarnicu, pravi mali raj za slatkoljupce. 

- Ponekad mi se čini da je kuhinja bila mjesto gdje sam provodila velik dio svog vremena, pa je ona bila i ostala mjesto vječite inspiracije i želje za isprobavanjem nečeg novog. Još kao dijete stalno sam se motala po kuhinji i pokušavala peći kolače. Mnogo toga je zagorilo ili se nije dobro ispeklo, no nisam odustajala. Moja ljubav prema kolačima i njihovoj pripremi postoji oduvijek, međutim torte mi izgledaju nekako ljepše i elegantnije - govori nam Silvija, vlasnica šarmantne slastičarnice Fine Torte, koja je sve torte radila sama, a otkada je otvorila slastičarnicu u pripremi i dekoriranju pomaže joj kolegica Zorica.

- Jako dugo mi se motala po glavi ideja o slastičarnici. To je nešto u čemu uživam u svakom smislu - i pripremajući slastice i kušajući ih - samo je trebao doći trenutak kada sam bila potpuno spremna za taj pothvat. Krenula sam s internetskom prodajom i osluškivala želje, ukuse, komentare, pohvale, primjedbe i na taj način se usavršavala - kaže Silvija koja sve svoje torte radi ručno, koristi isključivo maslac, kvalitetnu čokoladu, pravo slatko vrhnje, kuhane kreme i dodaje uvijek manje šećera nego što piše u receptu.

- Svaka torta priča je za sebe, sve su napravljene s mnogo  ljubavi i pažnje, te svaka zahtijeva posebnu pripremu i pažljiv odabir kvalitetnih namirnica. Samo neke torte moje su autorsko djelo, često neke ideje dođu same, pa kombiniram dok ne uspijem postići okus koji želim. Za mnoge torte recepte dobivam od prijatelja, nalazim ih po časopisima, u knjigama ili na internetu, međutim uvijek ih prilagodim i unesem dio sebe kako bi bile još finije - objašnjava nam Silvija i kroz smijeh napominje kako bi u tortama stalno nešto novo smišljala, mijenjala, dodavala i oduzimala. Silvija je jako dugo tražila savršen prostor, a što se tiče njegova uređenja, odmah je znala što želi - mjesto na kojemu se može predahnuti, nešto fino pojesti i popiti ili pročitati neko dobro štivo. 

- Htjela sam da prostor bude uredan i čist, ali da ne izgleda sterilno. Tu mi je mnogo pomogla arhitektica Nikolina Valentić Lisica koja se pobrinula za uređenje. Prostor je bio izrazito derutan i trebalo nam je pet mjeseci da ga sredimo, jer smo sve od temelja morali obnoviti - opisuje Silvija uređenje interijera u kojemu se sada nalaze ručno rađeni stolovi, kauč i vitrina, zatim renovirani stolci i tabure iz hotela Esplanade, a zidove krase grafike Mirjam Vukelić. Svaki stolić u ovoj šarmantnoj slastičarnici krasi vazica sa svježim cvijećem koje se mijenja svaka tri dana za što se brine Purpura dizajn. Svi ti detalji pridonose tome da se gost osjeća izrazito ugodno, što Finim Tortama zasigurno uspijeva, jer dobivaju samo pohvalne reakcije i pozitivna iskustva.

Preuzeto iz tjednika SuperMile - svake subote ekskluzivno uz 24sata!  

Idi na 24sata

Komentari 6

  • svejedobro 11.12.2014.

    Uh slatko, slatko, slatko :-)

  • vana 3 11.12.2014.

    Silviji želim uspjeha u poslu i puno mašte u izradi njenih torta.

  • zeleno oki frajer 11.12.2014.

    ako pokrece mastu onda treba obavezno probat tortu

Komentiraj...
Vidi sve komentare