To je to što me zanima!

Slatke make-up dileme: Zašto je najvažnije staviti rumenilo?

Ne trebamo ga zaobilaziti, jer rumenilo "skida" godine, ima anti-age efekt te licu daje svježinu i boju. Naročito u hladnim danima, dok je lice izuzetno blijedo. No, treba znati izabrati, od sto nijansi, koja je idealna?
Vidi originalni članak

Nerijetko se dogodi da rumenilo s lica kao da nestane, a lice je blijedo samo par sati nakon šminkanja. Činjenica je da suha i masna koža često odbijaju poslušnost, no radi toga ne treba odustati od rumenila. Naime, boja na obrazima licu daje zdraviji izgled i vizualno skida godine. Još su u stara vremena naše bake govorile kako je rumeni obraz znak zdravlja, a cure su se štipale za obraze kako bi potaknule cirkulaciju i time dobile bolju boju.

Prvo treba izabrati pravu nijansu jer rumenila ima čitavo more. Boja koja nam pristaje slaže se s tonom lica, a idealno je podržati ga laganim sjajem, kako bi izgled dobio svježinu.

Nepogrešiv odabir je koraljna za toplu te ružičasta za hladniju put. Svijetle nijanse bolja su opcija, tamne nam mogu "umrtviti" lice.

Najprirodniji izgled daju kremasta rumenila, već neko vrijeme hit kozmetičke scene. Stick varijante masnije su i time bolje oponašaju teksturu kože te su idealne za lagane puder podloge kao što su tonirane i BB kreme.

Rumenilo u kamenu daje više matirajući efekt, no preporuka je, upravo radi mat efekta, birati formule s malo sjaja. Hit su i kuglice, često u više nijansi, što na licu djeluje vrlo zanimljivo i dinamično. Važno je dobro ih pomiješati.

Ako nemate sjajno rumenilo, tu su razni highlighteri koji idu na rumenilo, dovoljan je jedan dodir kistom kako bi boja dobila onaj blistavi efekt.

Trik sa smijanjem pri apliciranju vrijedi oduvijek, jer rumenilo ide samo na vrh obraza, inače sve skupa može djelovati flekavo. Iako su se osamdesete vratile na scenu, rumenilo koje ide na pola lica za dan nipošto ne izgleda primjereno.

Podloga rumenila treba ujednačiti ten, kako bi se ono dovoljno istaknulo, no ne treba pretjerivati s prekrivanjem. Sve su popularnije prirodnije teksture i lakše formule koje licu daju hidrataciju, a ne toliko pokrivenost.

Poanta rumenila je da naglasi ljepotu i sklad lica, a to ćete postići pravilnim doziranjem i odabirom nijanse.

Vizažisti često koriste prste kako bi nanijeli rumenilo, no kod kuće je idealno imati okrugli kist koji idealno oponaša oblik obraza, kako bismo što manje trackali. Kako biste rumenilo smjestili pravilno - dovoljna su doslovno dva poteza kistom.

Za dnevni look rumenilo ide odmah nakon pudera, jer možda nema ni potrebe za sjenilom, tek malo maskare i sjajila za usne.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Judita👥 27.01.2020.

    Uvijek stavim rumenilo

  • bolna_istina 18.01.2020.

    Povratak u prirodu, tj zemlju

  • eho_ 18.01.2020.

    Volim rumenilo ..a ako nemam u " torbici zdravlja" kako je ja zovem, štipnem se za obraze .) Hahaha

Komentiraj...
Vidi sve komentare