To je to što me zanima!

Slatki sirup nara daje okus slasnim pečenjima i povrću

Bistri sok od nara dodaje se pečenjima od peradi, a sirup raznim salatama i čajevima; sjemenke se lako odvajaju ako mu se odreže vrh i lupka žlicom
Vidi originalni članak

Plodove nara, koji se najčešće naziva šipkom, nabolje je čuvati u hladnjaku jer će tako ostati svježi dva tjedna. Bistri sok se dodaje mesu, osobito peradi tijekom pečenja, tako da se okusi prožmu, a kiselost se ublažava tako da se promiješa sa žličicom meda. Od prokuhanog soka pravi se sirup za salate i nadjeve, koji daje pikantan okus jelima od mesa i povrća. Osobito je ukusan uz patku i mlince, a poslužuje se uz sve vrste peradi i divljač. Zgušnjava se žličicom gustina koja se umiješa tijekom zagrijavanja. Ukusan je pomiješan sa soja umakom u vegetarijanskim varijantama s kratko pirjanom brokulom, mrkvom, bundevom i drugim povrćem na luku.
Slatki sirup se dobiva miješanjem kilograma sjemenki i šećera. Sve se miksa, cijedi i dodaje koktelima i čajevima. Nadjev od pasiranih kestena i nara slasna je baza za torte i kolače.

Sjemenke se lako odvajaju ako se naru odreže vrh i razreže ga se kao naranču. Raširi se rukama i lupka žlicom. Sjemenke se tada mogu miksati, a sok procijediti.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare