To je to što me zanima!

Slova u dnevnoj sobi 'dižu' raspoloženje ukućanima

Druženje u boravku bit će prisnije ako prostorijom dominira slovo U, a ne slovo L. Također, namještaj poput fotelja i taburea treba biti u paru
Vidi originalni članak

Pri uređenju dnevnog boravka najvažnija treba biti udobnost, a zatim funkcionalnost. Kako biste to postigli, stručnjaci preporučuju aranžiranje namještaja u obliku slova U, a ne u vrlo popularno L. Oblik U smatraju idealnim jer su tako kauči, fotelje i taburei okupljeni oko središnjeg dijela, a to je stolić. Na taj način svi mogu ugodno razgovarati, a položaj u obliku slova L zahtijeva da se svi neprestano okreću jedni prema drugima kako bi ostvarili kontakt licem u lice. Kombinirate li namještaj različitih uzoraka, presvucite ga istim materijalom ili prekrivačem.

>>> Svaka dnevna soba ima svoju žarišnu točku, oko koje namještaj treba aranžirati ili ga usmjeriti prema njoj. To mogu biti kamin, zanimljivi prozori ili pogled u prirodu, na vrt ili grad.

>>> Provlačite li se između namještaja, to je znak da ga trebate razmjestiti. Kauč i sjedalice u dnevnoj sobi približite što više, a glavni prolaz ispred TV-a zamijenite onim iza sofe.

>>> Namještaj treba imati svoj par. Imate li različite fotelje slične visine, prekrijte ih istim prekrivačem. U dnevnoj sobi lampe moraju biti iste, ali i stolići za kavu ako ih imate više.

>>> Manjoj dnevnoj sobi dat ćete više prostora koristite li se foteljama bez naslona za ruke. One neće ometati prolaženje kroz sobu, jednako su udobne, a neke se mogu i razvući.

>>> Imate li malo predsoblje u koje ne stane ormar ili stol, stavite klupicu. Izbor je velik, a birati možete od udobnih platnenih klupa s prostorom iznutra do običnih te starinskih.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare