To je to što me zanima!

Smartphone i laptop uzrokuju podbradak i opuštanje kože

Dugo sjedenje pred laptopom ili korištenje smartphonea izaziva opuštanje mišića vrata, a samim time i opuštanja kože lica, jer je glava stalno u pognutom položaju
Vidi originalni članak

Pretjerana upotreba smartphonea i laptopa te dugo sjedenje pognute glave uzrokuju gubitak elastičnosti u mišićima lica, a samim time i opuštanje kože, tvrde estetski stručnjaci britanske medicinske tvrtke Woodford Medical Group. Tzv. fenomen "smartphone lice" krivac je za povećanje broja estetskih operacija zatezanja lica i umetaka za bradu, piše Daily Mail. 

Korištenje svih čuda tehnologije uzrokuje krivo držanje, opuštanje kože, podbradak i marionetske linije odnosno bore od kutova usana do brade, tvrde stručnjaci. 

- Ako sjedite satima s glavom lagano pognutom prema dolje i gledate u svoj iPhone ili laptop, upravo to može oslabiti mišiće vrata i dovesti do opuštanja kože lica -  tvrdi dr. Mervyn Patterson iz tvrtke Woodford Medical Group. 

Na opuštanje kože lica osim pretjeranog korištenja smartphoneova i laptopa, utječe i variranje tjelesne težine, vježbanje, dijeta, ali i prirodno slaba brada, istaknuo je dr. Nick Lowe iz Klinike Cranley u Londonu. 

Gotovo 91 posto odraslih koristi mobitel, a 27 posto ima smartphone. Procjenjuje se da će do 2015. godine 70 do 80 posto ljudi raditi isključivo na laptopu, potvrdila su prijašnja istraživanja. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare