To je to što me zanima!

Smislio lazanje od 30 kila i 60 slojeva. Tko ih može pojesti?

Kuhar u restoranu Cucina Calandra u Fairfieldu kaže kako mu je ideja na pamet pala spontano i bez nekog osobitog povoda, a on kao kuhar ionako stalno smišlja nove recepte
Vidi originalni članak

Lazanje od 60 slojeva koje sadrže 30 slojeva tjestenine i 30 slojeva umaka s mesom poslužuju u talijanskom restoranu Cucina Calandra u američkom Fairfieldu, prenosi Northjersey.

POGLEDAJTE VIDEO: Omiljeni kuhar Tomislav Špiček oprezan je zbog korone

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Lazanje se sastoje od domaće tjestenine i bolonjez umaka, mozzarelle koju izrađuju u restoranu, kremastog bešamela te parmezana, a količina je dovoljna da nahrani manje talijansko selo. Mega lazanje je osmislio Costantino Cammarano.

- Ja sam kuhar. Uvijek smišljam nešto novo - kazao je.

KORISNI TRIKOVI Lazanje je najbolje smrznuti prije pečenja - zbog teksture

Porcija na tanjuru teška je oko 30 kilograma. Lazanje se pripremaju više od dva dana, a potrebna su dva čovjeka kako bi ih unijeli u pećnicu te izvadili iz nje. Pečenje je najmanji problem.

Cammarano kaže da mu trebaju najmanje tri sata kako bi pripremio mesni umak te složio slojeve. Najteže je održati smjesu da se slojevi ne raspadnu, prenijeti je do pećnice i na kraju poslužiti.

POMODARSTVO ILI POTREBA? Raw food: Recepti za kolače, pizzu, lazanje, umake, ražnjiće

- Kad sam ih radio prvi put, koristio sam aluminijsku foliju. No to nije dobro ispalo - priznao je Cammarano dodajući kako sad koristi posebnu posudu koju su naručili samo za pripremu ovog jela i izrađena je za njih, a sastoji se od nehrđajućeg čelika.

Također, jelo nikad ne poslužuju toplo jer bi to bio samo nered na tanjuru. Kako bi spriječio raspadanje prilikom rezanja, pečene lazanje Cammarano drži u hladnjaku barem 48 sati.

- Bez toga, ništa od jela - istaknuo je.

Zato se i porcije prilikom serviranja ne poslužuju sa uspravnim komadima lazanja, nego polegnutima po tanjuru.

+ NEKOLIKO TRIKOVA Recept za fantastične lazanje s povrćem - fino, lagano, zdravo

- Čitave lazanje režemo u 30 porcija. Samo jedna porcija je dovoljna za dvoje ljudi, a sadrži više od pola kilograma tjestenine. Ljudi obožavaju naše lazanje. Sve rasprodam u jednoj večeri, a ove sam pripremio prošlog tjedna - zaključio je kuhar.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Biljka96 17.08.2020.

    Pise 30 a ne 60 slojeva bas dramite

  • ..D a r k w o o d.. 17.08.2020.

    Žak naručio doručak?

  • Obi-Wan Kenobi 17.08.2020.

    Meni najdraže jelo 😋

Komentiraj...
Vidi sve komentare