Mega lazanje dijele se u porcijama za dvoje ljudi | 24sata
Obavijesti

Lifestyle

Komentari 4

Smislio lazanje od 30 kila i 60 slojeva. Tko ih može pojesti?

Smislio lazanje od 30 kila i 60 slojeva. Tko ih može pojesti?
1

Kuhar u restoranu Cucina Calandra u Fairfieldu kaže kako mu je ideja na pamet pala spontano i bez nekog osobitog povoda, a on kao kuhar ionako stalno smišlja nove recepte

VIDEO

Lazanje od 60 slojeva koje sadrže 30 slojeva tjestenine i 30 slojeva umaka s mesom poslužuju u talijanskom restoranu Cucina Calandra u američkom Fairfieldu, prenosi Northjersey.

POGLEDAJTE VIDEO: Omiljeni kuhar Tomislav Špiček oprezan je zbog korone

Pokretanje videa...

00:53

Lazanje se sastoje od domaće tjestenine i bolonjez umaka, mozzarelle koju izrađuju u restoranu, kremastog bešamela te parmezana, a količina je dovoljna da nahrani manje talijansko selo. Mega lazanje je osmislio Costantino Cammarano.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Cheese Insider (@cheeseinsider)

- Ja sam kuhar. Uvijek smišljam nešto novo - kazao je.

Lazanje je najbolje smrznuti prije pečenja - zbog teksture
Lazanje je najbolje smrznuti prije pečenja - zbog teksture

Porcija na tanjuru teška je oko 30 kilograma. Lazanje se pripremaju više od dva dana, a potrebna su dva čovjeka kako bi ih unijeli u pećnicu te izvadili iz nje. Pečenje je najmanji problem.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Food Insider (@foodinsider)

Cammarano kaže da mu trebaju najmanje tri sata kako bi pripremio mesni umak te složio slojeve. Najteže je održati smjesu da se slojevi ne raspadnu, prenijeti je do pećnice i na kraju poslužiti.

Raw food: Recepti za kolače, pizzu, lazanje, umake, ražnjiće
Raw food: Recepti za kolače, pizzu, lazanje, umake, ražnjiće

- Kad sam ih radio prvi put, koristio sam aluminijsku foliju. No to nije dobro ispalo - priznao je Cammarano dodajući kako sad koristi posebnu posudu koju su naručili samo za pripremu ovog jela i izrađena je za njih, a sastoji se od nehrđajućeg čelika.

Također, jelo nikad ne poslužuju toplo jer bi to bio samo nered na tanjuru. Kako bi spriječio raspadanje prilikom rezanja, pečene lazanje Cammarano drži u hladnjaku barem 48 sati.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Calandra's Bakery & Restaurant (@calandrasbakery)

- Bez toga, ništa od jela - istaknuo je.

Zato se i porcije prilikom serviranja ne poslužuju sa uspravnim komadima lazanja, nego polegnutima po tanjuru.

Recept za fantastične lazanje s povrćem - fino, lagano, zdravo
Recept za fantastične lazanje s povrćem - fino, lagano, zdravo

- Čitave lazanje režemo u 30 porcija. Samo jedna porcija je dovoljna za dvoje ljudi, a sadrži više od pola kilograma tjestenine. Ljudi obožavaju naše lazanje. Sve rasprodam u jednoj večeri, a ove sam pripremio prošlog tjedna - zaključio je kuhar.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 4

VIDEO

Splićanke pokupile infekciju na plaži, tijelima im se šire kraste. Doktorica: 'Pazite, zarazno je'
VIDEO: NEUGODA ZVANA IMPETIGO

Splićanke pokupile infekciju na plaži, tijelima im se šire kraste. Doktorica: 'Pazite, zarazno je'

Riječ je o infekciji bakterijama Staphylococcus. Zovu ih 'slatke kraste' ili impetigo. Ova infekcija češća je kod male djece ili one oslabjelog imuniteta, no može se javiti i kod odraslih
Ženu izjele stjenice: 'U hotelu u Zagrebu su me izgrizle, svrab je nepodnošljiv, ne mogu spavati'
STRUČNJAK: SVE JE VIŠE SLUČAJEVA

Ženu izjele stjenice: 'U hotelu u Zagrebu su me izgrizle, svrab je nepodnošljiv, ne mogu spavati'

Čitateljica iz Zadra tvrdi kako su je u jednom zagrebačkom hotelu potpuno izgrizle stjenice. Iz hotela tvrde da su zvali firmu za dezinsekciju i deratizaciju te da nije uočena infestacija stjenicama