To je to što me zanima!

'Smršavila sam 8 kila, a jedem više, čak i kolače, čokoladu...'

Prije desetak godina Ivana Perica suvišne kilograme nakupila je u trudnoći, a nije ih uspjevala skinuti ni najpopularnijim dijetama - UN, Dukanovom itd.
Vidi originalni članak

Nakon nebrojenih dijeta i vraćanja kilograma, Ivana Perica (43) prije pola godine učlanila se u Mršavimo zajedno klub te uz obilne i zdrave obroke napokon smršavjela osam kilogramaPrije desetak godina suvišne kilograme nakupila je u trudnoći, a kako ih nije uspjela skinuti ni najpopularnijim dijetama - UN, Dukanovom ili dijetom 10 posto - postala je prilično nezadovoljna. 

Nakon neuspješnih dijeta nisam se libila posegnuti ni za čudotvornim napicima i čajevima, no pomoći nije bilo.

Kad je shvatila da je još od studentskih dana neprestano na redukcijskim dijetama i stalno razmišlja što smije jesti, a što ne, odlučila je nešto promijeniti u životu. Jezičac na vagi bio je i to što se nakon posljednje neuspješne dijete udebljala 12 kilograma, iako je fizički bila prilično aktivna. 

- Shvatila sam da sam previše psihički opterećena dijetama i da kod svakog obroka, druženja s prijateljima, na svadbama i sličnim događanjima razmišljam o tome što smijem, a što ne smijem jesti. Nakon neuspješnih dijeta nisam se libila posegnuti ni za čudotvornim napicima i čajevima, no apsolutno nikakve pomoći od svega toga nije bilo - govori nam Ivana. 

Tomislav Miletić/Pixell

Već umorna od neprestane borbe, na njezinu e-mail adresu stigao je newsletter Mršavimo zajedno kluba.

- Mislila sam da je to samo još jedan u nizu. Ali u promotivnom videu kluba datum rođenja, unesen kao primjer u postupku registracije, bio je upravo moj datum rođenja! ‘To je to’, rekla sam samoj sebi na taj šaljivi detalj i učlanila se u Mršavimo zajedno klub. Moram priznati da me je privukla i povoljna cijena programa - kaže Ivana. 

U samo četiri mjeseca, otkad se učlanila, na potpuno prirodan i zdrav način izgubila je osam kilograma. Ujedno joj se obujam bokova smanjio 4,5 centimetara, a struka čak 10,5 centimetara 

- Ne sjećam se da sam ikad izgubila više od 3-4 kilograma, tako da sam ovim programom prezadovoljna. Usvojila sam vrlo bitnu naviku redovitog jedenja. Jelovnici unutar kluba su prilično obilni i nikad nisam gladna, a veliku ulogu u tome igraju i međuobroci kojih se obavezno držim. Šaka badema ili suhih šljiva potpuno me digne i ublaži onu prazninu u želucu, pa ručak i večeru lako dočekam. Moj organizam redovito dobiva hranu, a metabolizam se zbog toga ubrzava i ne kumuliraju se kalorije zbog preskakanja obroka, nego se normalno i redovito troše - pojašnjava Ivana. 

U jednom trenutku Ivana je nenamjerno zanemarila prehranu i prestala se pridržavati jelovnika unutar kluba. 

- Ali u tom periodu nisam dobila ni gram na postignutoj težini od 94 kilograma, a to mi govori da su kilogrami koje sam izgubila čvrsti i sigurni te da se konačno ne događa jo-jo efekt kao u dosadašnjim dijetama - zaključuje Ivana.

Jelovnici i za cijelu obitelj

Svi članovi Mršavimo zajedno kluba na raspolaganju imaju više od 60 jelovnika prema mediteranskom, kontinentalnom i vegetarijanskom tipu prehrane uz koje, na zdravi način, mogu mršavjeti jedan kilogram tjedno. 

- Sve obroke s menija pripremam i svojoj obitelji te sam tako ujedno dobila mnoštvo novih ideja za kuhanje fantastičnih jela - otkriva nam Ivana.

Konzultacije stručnjaka

Unutar kluba svakom članu su na raspolaganju konzultacije sa stručnjacima nutricionistima, fitness trenerima i psiholozima te videovježbe za početne i napredne vježbače, koje se izvode kod kuće ili vani. 

- Vježbala sam po programu kluba i moram priznati da su vježbe odlične. Traju po pola sata, a to pravo je rješenje za nekoga tko sve želi obaviti unutar doma - kaže Ivana.

Učlanite se u Mršavimo zajedno klub i izgubite suvišne kilograme uz uravnoteženu prehranu!

Idi na 24sata

Komentari 18

  • Šmeker 11.11.2015.

    Jedite juhu vilicom.

  • cassyman 10.11.2015.

    tajna je u dorucku , i ne konzumiranju coca cole i drugih secernih sokova kao i obilno slatkisa.

  • lik_iz_knjige 10.11.2015.

    sve je to cista matematika. Kalorije koje unesemo tijekom dana - kalorije koje potrosimo tijekom dana- ako potrosimo vise-mrsavimo, ako unesemo vise-debljamo se

Komentiraj...
Vidi sve komentare