To je to što me zanima!

Snimite svoju Halloween bundevu i osvojite nagradu

Halloween je idealna prilika za dobru zabavu. Praznik vuče korijene od Kelta. Najviše se slavi u SAD-u, a danas je prihvaćen u cijelom svijetu
Vidi originalni članak

Halloween ili Noć vještica je praznik koji vuče korijene iz pretkršćanskog keltskog festivala mrtvih. Prema keltskom kalendaru 1. studeni je bio početak zime, ali i početak nove godine i kraja životnog ciklusa. Kelti su vjerovali da tada duše pokojnika prelaze u drugi svijet. Palili su vatru kako bi zalutalim dušama pomogli da nađu put te su duhovima i vješticama prinosili darove kako bi ih umirili. Nakon dolaska kršćanstva keltska nova godina i njihovi običaji su se nešto izmijenili, no proslava Halloweena zadržala se do danas. On se prije svega slavi u Americi, no u posljednje vrijeme postao je prihvaćen i u drugim dijelovima svijeta, pa tako i kod nas. Riječ Haloloween u našem jeziku nije doslovno prevedena, jer All Hallows Eve zapravo znači večer prije Svih svetih.
Glavni simbol Noći vještica je bundeva od kojih se rade lampioni. Njihova izrada je jednostavna i vrlo zabavna. Bundeva se može izdubiti u različitim oblicima, a onda se u nju stavlja svijeća.
Pozivamo vas da i vi uzmete bundevu u ruke i prigodno ju ukrasite. Svoje uratke slikajte ili snimite i šaljite nam MMS na broj 099 224 2424 ili mail na adresu reporter@24sata.hr sa vašim imenom i prezimenom a mi ćemo ih objaviti na našoj internet stranici. Sliku najbolje bundeve ćemo i nagraditi.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • croatiabooks 29.10.2008.

    ma ukrasit cu ja kurac

  • Pichlyk 29.10.2008.

    @motornapila da, nekada su se i nevini kažnjavali i proglašavali vješticama, vragovima itd..., te su se isti po crkvenim zaonima javno spaljivali, a svijet bi sve mirno gledao i od zadovoljstva svršavao . Eto, toliko o našoj dragoj crkvi i krščanstvu uopće.

  • motorna pila 29.10.2008.

    To je sve produkt masonske mašinerije i antikršćanske propagande! Pravi vjernici rimokatolici to ne slave! Nekad su se takve stvari kažnjavale po crkvenim zakonima!

Komentiraj...
Vidi sve komentare