To je to što me zanima!

Sočna baklava s pistacijama i narančom idealan je desert

Dok se baklava peče, iscijedite sok od naranče te naribajte koricu. Stavite u lončić i dodajte šećer, vodu, med i narančinu vodicu (ako nemate narančinu vodicu, dodajte još malo korice i soka od naranče)
Vidi originalni članak

Priprema:

Pećnicu zagrijte na 175 stupnjeva. Lagano namastite lim dimenzija oko 23x33 cm. Pistacije i cimet stavite u multipraktik ili sjeckalicu. Trebate dobiti sitno sjeckane pistacije. Na dno lima stavite dvije gotove kore. Premažite ih rastopljenim maslacem. Dodajte dio nasjeckanih pistacija. Ponovite postupak – 2 kore, maslac, pistacije… sve dok ne potrošite sve sastojke. Na vrhu neka budu 2 kore koje također treba premazati maslacem. Narežite baklavu prije pečenja. Pecite 45-50 minuta, odnosno dok vrh ne dobije zlaćanosmeđu boju i tijesto se ne počne lagano odvajati od rubova lima. Dok se baklava peče, iscijedite sok od naranče te naribajte koricu. Stavite u lončić i dodajte šećer, vodu, med i narančinu vodicu (ako nemate narančinu vodicu, dodajte još malo korice i soka od naranče). Pustite da zavrije i ostavite da ključa 10-ak minuta. Maknite s vatre i stavite sa strane. Topli sirup prelijte preko vruće baklave u dva navrata. Prelijte polovicu te pričekajte da se upije dok ne prelijete ostatak sirupa.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sastojci:

3 šalice oguljenih pistacija, 1 žličica cimeta u prahu, 1 pakiranje gotovih kora za baklavu, 240 g maslaca, 1 naranča - naribana korica i sok, 3/4 šalice šećera, 3/4 šalice vode, 1/3 šalice meda, 1 žličica narančine vodice

SUPER RECEPT Ovaj prefini kolač je gotov za samo 10 minuta - ne peče se

Broj osoba: 6

Priprema: 20 minuta

Idi na 24sata

Komentari 1

  • mars7 20.03.2024.

    super

Komentiraj...
Vidi sve komentare