To je to što me zanima!

Sočna čokoladna rolada bez brašna oduševit će cijelu obitelj

Ovaj fini desert možete jesti cijeli vikend ili njime oduševiti goste. Pazite samo da roladu pripremite unaprijed jer mora stajati u hladnjaku nekoliko sati kako bi se dovoljno ohladila
Vidi originalni članak

broj osoba: 6

priprema: 40 minuta

RECEPT DANA Fini i aromatični parfe od kave s mangom idealan je nakon ručka

Sastojci:

150 g čokolade za kuhanje, žlica vode, 100 g šećera, pet jaja, dvije žlice grožđica, 30 g mljevenih oraha, prstohvat soli, 3 dl slatkog vrhnja za šlag, 100 g čokolade sa 70 posto kakaa

Priprema:

Najprije pripremite kremu. Sitno nasjeckajte čokoladu sa 70 posto kakaa, a vrhnje neka zakipi pa njime prelijte čokoladu. Ostavite nekoliko minuta da se čokolada rastopi pa dobro sve promiješajte. Posudu poklopite i stavite u hladnjak. Kad se malo ohladi (otprilike kad bude pečeno čokoladno tijesto), kratko smiksajte da dobijete kremu koju možete razmazati. Čokoladu za kuhanje narežite na manje komadiće te je s vodom otopite na pari. Maknite s pare pa umiješajte jaja, jedno po jedno. Umiješajte potom i grožđice te mljevene orahe. Smjesu ulijte u lim obložen papirom za pečenje. Pecite 25 minuta u pećnici zagrijanoj na 120 stupnjeva i pazite da se ne prepeče. Odmah smotajte u roladu, a kad se malo ohladi, pažljivo odmotajte, premažite kremom pa ponovno smotajte u roladu i čvrsto umotajte u foliju. Ostavite u hladnjaku nekoliko sati, da se krema stvrdne, pa poslužite ohlađeno.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare