To je to što me zanima!

Sočne štrukle od pirovog brašna

Ovisno o korištenim sastojcima, mogu imati puno kalorija, a onima koji paze na prehranu poseban je problem i korištenje bijelog pšeničnog brašna, no postoji alternativa
Vidi originalni članak

Integralno pirovo brašno je nutritivno gledano bolji izbor od pšeničnog bijelog brašna, a s njim se može pripremati hrana jednako kao i sa bijelim pšeničnim brašnom.

POGLEDAJTE VIDEO: Trikovi kako iskoristiti brašno, a da nije samo za kruh

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sastojci za 4 komada:

  • 100 g pirovog brašna
  • 1 dcl mlake vode
  • 200 g posnog sira
  • 1 jaje
  • sol
  • maslinovo ulje
  • 2 žlice grčkog jogurta

Priprema:

Brašnu dodajte sol i vodu te umijesiti tijesto. Razvaljajte ga i punite sirom koji ste lagano posolili. Tijesto potom zarolajte i presijecite tanjurom tako da dobijete četiri štrukla. U posudu premazanu maslinovim uljem stavite štrukle i prelijte ih smjesom jaja, jogurta i soli. Stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva Celzijevih i pecite oko pola sata.

NEPŠENIČNA BRAŠNA Ne bojte se 'čudnog' brašna: Pirovo je odlično za tijesta, a od kokosovog pripremite slastice

Idi na 24sata

Komentari 5

  • nap 27.03.2021.

    Valjda su dobre strukle trebalo bi ih probati

Komentiraj...
Vidi sve komentare