To je to što me zanima!

Šokirala slikom raka: Nikad nije koristila zaštitne kreme

Lorraine Henderson (40) uvijek je koristila ulje za sunčanje kako bi preplanula, a posjećivala je i solarije. Sada upozorava druge na opasnosti
Vidi originalni članak

Žrtva raka kože podijelila je šokantnu fotografiju ožiljka na licu, koji je posljedica prekomjernog izlaganja suncu bez zaštite, kao i korištenja solarija.

Lorraine Henderson (40) bila je velika obožavateljica preplanulog tena, a upravo ju je njena ovisnost o sunčanju koštala. Ona je od dobi od 13 godina koristila solarije, a svakog je ljetovanja poticala tamnjenje uljima bez zaštitnih faktora.
Majka jednog djeteta otkrila je velik i bolan ožiljak na licu kako bi upozorila druge na očite opasnosti sunčanja.

- Otišla bi na ljetovanje, radila sve u svojoj moći da što brže i jače pocrnim, a na povratku bi išla u solarije da održavam boju - rekla je za Daily Mail.

Primijetila je mrlju na obrazu koja je rasla, a naivno je mislila kako je to nešto što će sunce "popraviti".
No, s vremenom je shvatila kako ne nestaje te je potražila savjet liječnika. Samo jedan pogled mu je bio dovoljan da kaže - to je rak kože.
- Mislim da ne postoji dovoljno realnih upozorenja koja će ljudi shvatiti. Sunce je opasno zvuči apstraktno, treba prikazati realnost koja će ljudima biti pred očima - otkrila je svoje razloge za objavu slike na Facebooku, koja je nakon toga dijeljenja više od 3600 puta.

Idi na 24sata

Komentari 200

  • Next episode 11.04.2016.

    zar su prije 27 godina postojali solariji?

  • jele112 10.04.2016.

    Kao klinci smo po cijele dane bili na moru, nikad se bismo ničim mazali, ali danas je stvarno sunce drugačije!! Moje dvije prijateljice se stalno prže na suncu i to u najgore vrijeme i koža lica im se jako postarala. Ja sam svijetlije puti i bježim od sunca ko vrag od tamjana! Ja se ovog današnjeg sunca doslovce bojim!

  • Womaninheels 10.04.2016.

    Ma dajte molim vas! Rak nije dobila od sunca, sunce nije štetno! Kancerogene su kreme i ulja kojima se mažete!

Komentiraj...
Vidi sve komentare