To je to što me zanima!

Šoping potroši kalorija kao puna 24 dana gladovanja

Tijekom tjedna žena će propješačiti čak 4,8 km u šopingu, a uzme li se u obzir i 'prtljaga’ koju vuče, fitness, vježba i rastezanje neće joj biti potrebni
Vidi originalni članak

U nadi da će pronaći jedinstvenu haljinu ili čizme na sniženju, prosječna žena izgubit će čak 385 kalorija na dan, pokazuju najnovija britanska istraživanja. Tijekom tjedna žena će prijeći čak 4,8 kilometara u šopingu, a uzme li se u obzir i “prtljaga” koju vuče, fitness i rastezanje neće joj biti potrebni. Prosječni muškarci su mnogo skromniji pa će tako prijeći tek 2,4 kilometra. Ako djevojke u “harač” ne idu same nego s najboljim prijateljicama, tada se rute na zanimljivim putovanjima produžuju, a druženja traju još i dulje, pokazuju istraživanja. Tek uz poneku pauzu za ručak ili kavu. Ipak, one najzagriženije šopingoholičarke, njih 45 posto, tijekom šopinga ne brinu se za glad, žeđ i pauzu, nego se vode samo za predmetom žudnje. Dok ga ne posjeduju, nisu zadovoljne. Sreća je ipak da će već i pregledavanje polica te stalna preoblačenja sagorjeti i do 48.000 kalorija na godinu, što bi odgovaralo preporučenoj količini energije za 24 dana.

POSPREMANJE TROŠI KALORIJE: Tijekom čišćenja i pospremanja doma sagorjet će oko 865 kalorija za sat i pol. Gubljenje kalorija ovisi i o težini, a što je ona veća, kalorije će se lakše topiti. Stoga neka dom bude uredan.

SEKS JE NAJBOLJA DIJETA: Oko 150 kalorija nestat će ako se sat i pol ljubite s partnerom. Nije previše, no ako se zajednički posvetite nešto napornijim, ali i uzbudljivijim aktivnostima mršavljenju neće biti kraja.

VEĆ SU I MALI KORACI VAŽNI:
Dok razgovarate telefonom, budite uspravni; dok se oblačite, plešite, a u krevetu napravite nekoliko trbušnjaka. Tim malim ritualima gubit ćete 40% više kalorija nego da ništa ne radite.

~~~Tijekom jednog šopinga žene potroše oko 385 kalorija, što je kao velik komad torte ili dvije čaše crnoga vina

Idi na 24sata

Komentari 4

  • karter 28.01.2010.

    Jednim istrčanim maratonom se potroši oko 4000 kalorija. Pritom se izgubi dve do tri kile tekućine. Pa vi usporedite jesu li ovi podaci iz teksta točni.

  • istank90 28.01.2010.

    A u društvu ovih dama još iviše

  • koka 30 28.01.2010.

    hahaaaaaa i ja suncice...........

Komentiraj...
Vidi sve komentare