To je to što me zanima!

Specijal o dijabetesu: Najbolji plan za super zdravu dijetu

Prije 10 godina bilo je 80, a danas je 130 slučajeva novooboljele djece na godinu. Dok je dijabetes tipa 1 autoimuni, onaj tipa 2 se može spriječiti, pa i izliječiti
Vidi originalni članak

Prema najnovijim procjenama, oko 371 milijun ljudi živi sa šećernom bolesti, a polovica njih nema dijagnozu. U Hrvatskoj je oko 400 tisuća oboljelih, a oko 40 posto njih nije svjesno da su bolesni. Alarmantno je što je sve više oboljelih među djecom i to onom mlađom od sedam godina. 

Sve o planu prehrane za dijabetičare, simptomima bolesti i rizičnim faktorima čitajte u sutrašnjem tiskanom izdanju 24sata.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • ŽeljkoKranjčević 29.04.2015.

    Hamburgeri,hod-dog,čips,slatko,sve je to uzrok tome.Sve manje djeca jedu sa žlicom.Kad jednom dobiješ šećer:To je velik problem.Kile i premalo aktivnosti:Kompjueer,igrice,društvene mreže sve to udaljava djecu od prirode i stvarnog zdravog života.Ponekad je Našim roditeljima sa 73 teško objasnit iglu i tablete uz prehranu:Djeci još gore.

  • Mein Kapital 22.04.2015.

    Patliđan i snifat glu za proizvodnju inzulina ej jeeeeeeeeee ,pa 3kruga indijanskog plesa Powwow ,čvakneš 1.trip i 2. Psilocibinske gljive.

Komentiraj...
Vidi sve komentare