To je to što me zanima!

Specijalitet: Pasta Primavera je omiljeni talijanski ljetni obrok

Ovaj fini ručak ili večera za dvoje je pravi talijanski specijalitet za tople proljetne i ljetne dane. Zdrav i ukusan obrok sastoji se od puno sastojaka koji će izvući samo najbolje okuse
Vidi originalni članak

Tjestenina je temelj talijanske kuhinje i glavni sastojak nekih od najpopularnijih jela na svijeta. Postoji puno vrsta tjestenina i još više vrsta jela. 

POGLEDAJTE VIDEO: Izrada šarene tjestenine

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sastojci:

  • 50 g bosiljka 
  • 1 režanj češnjaka
  • 30 g parmezana
  • 225 ml maslinova ulja za pesto + 25 ml za tijesto
  • 50 g pinjola (tostiranih)
  • 50 g mladog špinata
  • 100 g pršuta
  • 100 g graška
  • 2 jaja (100 g)
  • 200 g oštrog brašna
  • 50 g cherry rajčica
  • sol, papar

Priprema:

  1. Od brašna, jaja, prstohvata soli i malo maslinova ulja zamijesite tijesto za domaću tjesteninu na način da u sredini brašna napravite udubljenje u kojem razmutite jaja, maslinovo ulje i malo soli te polako umješavate dio po dio brašna. Tijesto mijesite 8 – 10 minuta te ostavite da se odmori u hladnjaku oko pola sata. 
  2. Bosiljak, češnjak, pinjole, šaku blanširanog špinata i parmezan stavite u multipraktik i blendajte na srednjoj jačini postupno dodajući maslinovo ulje.
  3. U blender dodajte i dvije kockice leda kako pesto ne bi izgubio boju.
  4. Grašak blanširajte u vrućoj vodi 2 – 3 minute i vodu ne solite jer sol mahunarke čini žilavima.
  5. Izvadite tijesto iz hladnjaka, podijelite na 4 jednaka dijela i razvaljajte dio po dio što tanje. Tako razvaljano tijesto možete zarolati u štrucu i rezati rezance (tagliatelle).
  6. Domaću tjesteninu kuhajte 3 – 4 minute, dok nije al dente.
  7. Na maslacu okrenite grašak i ostatak mladog špinata, popržite kratko pršut, dodajte tjesteninu, sjeckanu cherry rajčicu i pesto te sve zajedno dobro promiješajte, uz dodatak vode od tjestenine ako se čini presuho.
  8. Začinite po želji te ukrasite parmezanom i bosiljkom. 
Idi na 24sata

Komentari 1

  • nap 22.05.2021.

    dobar specijalitet jako popularan i na siciliji

Komentiraj...
Vidi sve komentare