To je to što me zanima!

Spektakl Chill&Grill ne staje, Soul Fingersi rasplesali su sve!

Na zagrebačkom Bundeku u tijeku je Zagreb Chill&Grill powered by Coca-Cola, jedinstveni festival fantastične klope najboljih chefova, cuge odličnih hrvatskih craft pivara i dobre mjuze. Pridružite nam se!
Vidi originalni članak

I drugi dan manifestacije Zagreb Chill&Grill powered by Coca-Cola nastavio se u odličnoj atmosferi. Manifestaciju je otvorio gradonačelnik Milan Bandić uvodnim riječima dobrodošlice.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Drago mi je da je grad Zagreb dobio ovu manifestaciju, a posebno mi je drago da će se poznatim kuharima u kuharskim showovima pridružiti i mladi iz Ugostiteljsko-turističkog učilišta Zagreb. Želimo potaknuti mlade na izbor strukovnih zanimanja važnih za Zagreb kao europsko turističko središte. Nadam se da ćemo se vidjeti ovdje i u nedjelju u 17 sati, kad ću i ja pomoći srednjoškolcima u pripremi starozagrebačkih jela na roštilju - poručio je gradonačelnik.

Kruna glazbenih događanja sinoć su bili Soul Fingersi.

- Jedva smo dočekali povesti publiku na urnebesno putovanje u svijet soula o kojem će i labudi i patke s Bundeka još danima pričati - kaže Haris Ahmetašević koji je s bratom Denisom i bendom pripremio spektakl.

Pogledajte kako je to izgledalo:

Chef Matko Bukovac pokazao je kako se radi sočna vratinu u barbecue umaku. Ključni sastojci marinade bili su Coca-Cola, Jack Daniel’s, Tabasco i med, a kako bi meso bilo meko podlijevao ga je umakom tijekom pečenja.

- Meso se mora dobro ‘nacugati’ Jacka i Cole, a nakon što nagradimo vratin slatkasto-ljepljivim umakom stavljamo ga u sendvič – rekao je chef.

Pogledajte koje nam je sve tajne dobrog grilla otkrio chef Bukovac:

Na Show Cookingu su uz bok Matku Bukovcu i Marku Lučiću kuhali i mladi iz Ugostiteljsko-turističkog učilišta Zagreb.

Važnu ulogu odigrali su i začini Kotanyi koji su se dodavali mesu tijekom pečenja.

Pobjednica u pogađanju sastojaka bila je Marija Miljenković koja je bila presretna nagradom.

- Muž me ‘natjerao’ da se prijavim! Najprije me bilo strah, ali na kraju sam presretna – smije se Marija.

Pobjednici u ljutom izazovu bili su Tibor Lovreković i Zoran Antunović koji su mlinac s čilijem okrenuli čak deset puta i komentirali kako su mogli izdržati i ljuće.

Za to su se vrijeme na štandu PIK-a najbolje prodavale mazalice.

Vrući kulinarski dvoboj Branka Ognjenovića i Marka Palfija prošao je bez pogreške.

U samo trideset minuta poznati su chefovi spremili uistinu srčan obrok. Pečeno janjeće srce u nekoliko verzija našlo se na atraktivnim tanjurima koji su, osim pogleda mamili i sline prisutnih.

Palfi se odlučio za stir fry opciju s marinadom od senfa i češnjaka, dok je Ognjenović od ove zanimljive namirnice složio salatu s dresingom od Jack Daniel’sa te sendvič s kockicama srca.

Danas i sutra tempo se ne usporava. Na Show Cookingu i kulinarskim dvobojima doznat ćemo koje su male tajne vrhunskih majstora grilla pripremili chefovi, a jedan od najočekivanijih je onaj poznatog Davida Skoke.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

S nestrpljenjem se očekuje i Show Cooking Luke Nižetića, kojemu je kuhanje, uz pjevanje, velika strast.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Goran Kramarić i Ribafish će nas naučiti ponešto o “kuhanju” piva u ponedjeljak. Uz vrhunsko craft pivo i delicije s grilla dočekajte večer te se rasplešite na koncertima.

Večeras će Splićanin koji sa svojim bendom nastupa pod umjetničkim imenom Tribute 2 King of Funk by NoA zasvirati omiljene Dvornikove hitove, a zatim slijedi sjajni Detour. 

Svakog dana potražite i specijalitete popularnih zagrebačkih restorana Batak Grilla, Biberona, Bicka, Mundoake, Placa, Špire, Brko&Brko... 

Kušajte i najbolja hrvatska craft piva na jednom mjestu Medvedgrad, Prva Viška pivovara, 5th Element Daruvar, The Garden Brewery, Zmajska pivovara, Nova runda, Varionica PLUS! kokteli by Jack Daniel’s, Coca-Cola.

Svakog dana vas očekuje i dječji kutak s cjelodnevnim likovnim radionicama i igraniocama te chill out zona - malo se odmori u ležaljkama i pročitaj novine. 

Organizatori projekta su 24sata i Gastro.hr, a partneri PIK Vrbovec, Jack Daniel's, Dacia, Kotányi, Kisko, Permetal, President, TABASCO®, Konzum, Grad Zagreb i mnogi drugi...  

Pratite nas na facebookuGastro.hr i portalu Chill&Grill.

U galeriji pogledajte kako je izgledao jučerašnji dan na Bundeku:

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Tandrmoka 30.04.2017.

    ma sve jo to ok samo ko će to platiti sve ja nemam novaca ni za što a ko ima nek se i časti doći tamo i gledati to mi i nije nešto

Komentiraj...
Vidi sve komentare