Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Spektakl Chill&Grill ne staje, Soul Fingersi rasplesali su sve!

Spektakl Chill&Grill ne staje, Soul Fingersi rasplesali su sve!
1

Na zagrebačkom Bundeku u tijeku je Zagreb Chill&Grill powered by Coca-Cola, jedinstveni festival fantastične klope najboljih chefova, cuge odličnih hrvatskih craft pivara i dobre mjuze. Pridružite nam se!

VIDEO

I drugi dan manifestacije Zagreb Chill&Grill powered by Coca-Cola nastavio se u odličnoj atmosferi. Manifestaciju je otvorio gradonačelnik Milan Bandić uvodnim riječima dobrodošlice.

Pokretanje videa...

00:22

- Drago mi je da je grad Zagreb dobio ovu manifestaciju, a posebno mi je drago da će se poznatim kuharima u kuharskim showovima pridružiti i mladi iz Ugostiteljsko-turističkog učilišta Zagreb. Želimo potaknuti mlade na izbor strukovnih zanimanja važnih za Zagreb kao europsko turističko središte. Nadam se da ćemo se vidjeti ovdje i u nedjelju u 17 sati, kad ću i ja pomoći srednjoškolcima u pripremi starozagrebačkih jela na roštilju - poručio je gradonačelnik.

Kruna glazbenih događanja sinoć su bili Soul Fingersi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Jedva smo dočekali povesti publiku na urnebesno putovanje u svijet soula o kojem će i labudi i patke s Bundeka još danima pričati - kaže Haris Ahmetašević koji je s bratom Denisom i bendom pripremio spektakl.

Pogledajte kako je to izgledalo:

Soul Fingersi zapalili Chill&Grill festival: Zabava je garantirana, vidimo se na Bundeku! Reporteri: Maša Petranović i Ivan Borojević

Posted by 24sata on 29. travnja 2017

Chef Matko Bukovac pokazao je kako se radi sočna vratinu u barbecue umaku. Ključni sastojci marinade bili su Coca-Cola, Jack Daniel’s, Tabasco i med, a kako bi meso bilo meko podlijevao ga je umakom tijekom pečenja.

- Meso se mora dobro ‘nacugati’ Jacka i Cole, a nakon što nagradimo vratin slatkasto-ljepljivim umakom stavljamo ga u sendvič – rekao je chef.

Pogledajte koje nam je sve tajne dobrog grilla otkrio chef Bukovac:

Najbolji kuhari su na Chill&Grill festivalu: Za vas kuha fantastični Matko Bukovec 🍽 Reporteri: Maša Petranović i Ribafish

Posted by 24sata on 29. travnja 2017

Na Show Cookingu su uz bok Matku Bukovcu i Marku Lučiću kuhali i mladi iz Ugostiteljsko-turističkog učilišta Zagreb.

Važnu ulogu odigrali su i začini Kotanyi koji su se dodavali mesu tijekom pečenja.

Pobjednica u pogađanju sastojaka bila je Marija Miljenković koja je bila presretna nagradom.

- Muž me ‘natjerao’ da se prijavim! Najprije me bilo strah, ali na kraju sam presretna – smije se Marija.

Pobjednici u ljutom izazovu bili su Tibor Lovreković i Zoran Antunović koji su mlinac s čilijem okrenuli čak deset puta i komentirali kako su mogli izdržati i ljuće.

Za to su se vrijeme na štandu PIK-a najbolje prodavale mazalice.

Vrući kulinarski dvoboj Branka Ognjenovića i Marka Palfija prošao je bez pogreške.

U samo trideset minuta poznati su chefovi spremili uistinu srčan obrok. Pečeno janjeće srce u nekoliko verzija našlo se na atraktivnim tanjurima koji su, osim pogleda mamili i sline prisutnih.

Palfi se odlučio za stir fry opciju s marinadom od senfa i češnjaka, dok je Ognjenović od ove zanimljive namirnice složio salatu s dresingom od Jack Daniel’sa te sendvič s kockicama srca.

Danas i sutra tempo se ne usporava. Na Show Cookingu i kulinarskim dvobojima doznat ćemo koje su male tajne vrhunskih majstora grilla pripremili chefovi, a jedan od najočekivanijih je onaj poznatog Davida Skoke.

Pokretanje videa...

00:24

S nestrpljenjem se očekuje i Show Cooking Luke Nižetića, kojemu je kuhanje, uz pjevanje, velika strast.

Pokretanje videa...

00:21

Goran Kramarić i Ribafish će nas naučiti ponešto o “kuhanju” piva u ponedjeljak. Uz vrhunsko craft pivo i delicije s grilla dočekajte večer te se rasplešite na koncertima.

Večeras će Splićanin koji sa svojim bendom nastupa pod umjetničkim imenom Tribute 2 King of Funk by NoA zasvirati omiljene Dvornikove hitove, a zatim slijedi sjajni Detour. 

Svakog dana potražite i specijalitete popularnih zagrebačkih restorana Batak Grilla, Biberona, Bicka, Mundoake, Placa, Špire, Brko&Brko... 

Kušajte i najbolja hrvatska craft piva na jednom mjestu Medvedgrad, Prva Viška pivovara, 5th Element Daruvar, The Garden Brewery, Zmajska pivovara, Nova runda, Varionica PLUS! kokteli by Jack Daniel’s, Coca-Cola.

Svakog dana vas očekuje i dječji kutak s cjelodnevnim likovnim radionicama i igraniocama te chill out zona - malo se odmori u ležaljkama i pročitaj novine. 

Organizatori projekta su 24sata i Gastro.hr, a partneri PIK Vrbovec, Jack Daniel's, Dacia, Kotányi, Kisko, Permetal, President, TABASCO®, Konzum, Grad Zagreb i mnogi drugi...  

Pratite nas na facebookuGastro.hr i portalu Chill&Grill.

U galeriji pogledajte kako je izgledao jučerašnji dan na Bundeku:

107
| Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Talijanku Ines optužili da nije stvarna: 'Toliko sam lijepa da ljudi misle da me stvorio AI'
FRUSTRIRANA JE

Talijanku Ines optužili da nije stvarna: 'Toliko sam lijepa da ljudi misle da me stvorio AI'

Umjetna inteligencija sve je prisutnija u svijetu ljepote, a nemoguće lijepe ikone gledaju nas s Instagrama te se uistinu čine stvarnima. Čak se s time 'bore' i one koje uistinu postoje

Danas je Velika srijeda, evo zašto je vjernicima to važan dan
ZAVIRITE U SEBE

Danas je Velika srijeda, evo zašto je vjernicima to važan dan

Na Veliku srijedu u mnogim se crkvama održavaju mise, a naglasak se stavlja na analiziranje vlastitih postupaka, na odnose s drugim ljudima i učenje iz vlastitih pogrešaka
Evo kako ukloniti kamenac sa slavina, iz kuhala za vodu...
SASTOJKE IMATE DOMA

Evo kako ukloniti kamenac sa slavina, iz kuhala za vodu...

Aparat za kavu najlakše se od kamenca čisti mješavinom sode bikarbone i vode. Nakon što mješavinu stavite u aparat, ostavite da odradi jedan ciklus, kao da kuhate kavu, i na kraju dobro isperite vodom