To je to što me zanima!

Sprej, roll-on, stick ili krema koje koriste djeca

Ulaskom u pubertet važno je da dijete usvoji pravila redovitog održavanja higijene i najbolje je da je miris dezodoransa što prirodniji i neutralniji.
Vidi originalni članak

Održavanje higijene i uklanjanje neugodnih mirisa nije dobro samo za zdravlje djece, nego je važno i kako bi se lakše uklopila u društvo jer vršnjaci nerijetko znaju zadirkivati “smrdljivce”. Svako dijete ulaskom u pubertet dobiva svoj miris tijela i u tom ga je razdoblju važno uputiti kako se održava higijena. U prvim godinama puberteta miris tijela ne mora biti posebno upadljiv pa ako se dijete svaki dan tušira, ne mora nužno rabiti dezodorans. Ipak, mališani mogu “čudno” zamirisati ako se bave sportom jer im se povisuje temperatura tijela. Djeci je najbolje da je miris dezodoransa što prirodniji i neutralniji.

Sprej, roll-on, stick ili krema
U borbi protiv neugodnih mirisa možete birati među nekoliko različitih vrsta dezodoransa - onih u spreju, roll-onu, u sticku ili kremi. Postoje i proizvodi namijenjeni isključivo djeci, a ako ih nema, dobri su i proizvodi za osjetljivu kožu.

O vrsti dječje kože ovisi izbor dezodoransa
Za suhu se kožu obvezno rabi bezalkoholni dezodorans jer on ne iritira i ne crveni kožu. Alkoholni dezodoransi sprječavaju širenje bakterija i zatvaraju pore te se preporučuju za masniju kožu. Dobro je birati proizvode koji sadrže što manje umjetnih kemikalija jer je mogućnost alergija i svrbeža manja. Propilen glikol može na osjetljivoj koži izazvati blaži oblik dermatitisa pa je svaki dezodorans prije uporabe dobro nanijeti na malom dijelu zapešća te pričekati 24 sata kako bi se vidjela eventualna alergijska reakcija.

I mirisom poručuju kako nisu više djeca 
Mirisi tijela mijenjaju se i inteziviraju s godinama. Djeca koja već polako postaju tinejdžeri najčešće prelaze s laganih i neutralnih mirisa na teže i jače. I putem mirisa postaje sve jasnija potreba identificiranja sa starijim i zrelijim naraštajem.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare