To je to što me zanima!

Spremna za plažu: Lijepe noge uz čajevac, piling i hidratizaciju

Namočite kamen plovučac za njegu stopala te ga premažite s malo hidratantnoga gela za tuširanje. Budite nježni pri struganju kako biste skinuli samo tanki sloj kože
Vidi originalni članak

Za brzinski tretman koji uključuje kupku, rezanje i poliranje noktiju te hidrataciju potrebno je pet, a za kompletan “makeover” stopala 35 minuta.

Prvi korak je priprema stopala za piling. Da biste osvježili stopala, omekšali tvrde dijelove te lakše odstranili mrtve stanice, pripremite kupku za stopala. U posudu s toplom vodom dodajte žlicu ulja čajevca koje će protjerati bakterije. Zatim dodajte šalicu hamamelisa koji čisti i tonizira kožu, pola šalice soli koja revitalizira kožu te tri kapi ulja paprene metvice ili ulja ružmarina koji osvježava i pomlađuje kožu. U ljekovitoj kupki stopala namačite od pet do deset minuta, dok koža ne omekša. Stopala su nakon kupke spremna za piling.

Masaža za cirkulaciju

Kružnim pokretima izmasirajte stopala i potkoljenice, a potom zglobom kažiprsta lagano pritišćite i gnječite luk stopala.

Nokte režite u tri poteza

Metalnom grickalicom ravnih oštrica koja je namijenjena baš za nokte na nogama odrežite nokte poprijeko, i to ravno od ruba do ruba. Svaki nokat režite u tri poteza jer režete li nokat u samo jednom potezu, možete se previše približiti koži.

Temeljni lak koji hrani nokte

Nakon masaže uklonite ostatke odstranjivačem laka bez acetona. Prste razdvojite spužvicama pa na nokte nanesite sloj temeljnog premaza, po mogućnosti s proteinima, vitaminom E i kalcijem.

Dva problema jednim potezom

Neravne nokte izgladite kamenom za poliranje koji će odstraniti i žute mrlje. Najprije grubljom stranom kojom ćete omekšati kožu na vrhovima prstiju, a potom glatkom stranom ispolirajte nokte za sjaj.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • PutZaNigdje 11.07.2012.

    Meni osobno manikura na nogama je glupst, u redu je održavati finu kožu na stoplaima. Al razne manikurice, bezveze. I tako se stopala primjete zadnja...

  • Matilda_2 11.07.2012.

    vrlo je važna manikura na nogama...pa da lijepo je vidjeti lijepe nokte..al mi se gadi lijepo nalakirani nokti na popucanim petama...kad vidim da pete nisu porašpane godinama,debeli sloj odumrle kože,ispucale pete a fensi nokti..bljak...

  • jaja04 11.07.2012.

    ne razumijem kako urednici mogu sliku ovako rućnih stopala staviti uz naslov "lijepe noge...."

Komentiraj...
Vidi sve komentare