To je to što me zanima!

Špricanje iliti airbrush: Lijepi brončani ten počinje pilingom

Prije špricanja preporučuje se depilacija i piling kako bi se boja bolje upila, a nakon tretmana treba izbjegavati kontakt s vodom. Boja se zadržava od tri do 15 dana
Vidi originalni članak

Tajna lijepog preplanulog tena koji počinje špricanjem počiva u pripremi. Dan prije špricanja preporučuje se depilacija koja će spriječiti pojavu neugodnih crnih točkica na koži i piling. Piling će odstraniti mrtve stanice pa će koža lakše upiti boju, no treba izbjegavati onaj na bazi ulja zato što može ostaviti mrlje. 

Kožu treba očistiti od dezodoransa i makeupa te je nahraniti hidratantnom kremom. Preporučuje se više pažnje posvetiti laktovima, koljenima, zapešćima, petama zato što su ta područja suha i treba im više njege. 

Taj dan kada idete na špricanje istuširajte se, ali nemojte nanositi losion za tijelo niti ikakav makeup. Boja se nakon špricanja upija i razvija narednih četiri do pet sati, kada još uvijek tamnite. 

Špricanje

Špricanje tijela traje 10 do 15 minuta, a sa skidanjem i oblačenjem gotovo je za ukupno 20 minuta. Kozmetički saloni najčešće koriste prirodne tekućine na bazi šećerne trske i aloe vere jer potiču proizvodnju aminokiselina, a među sastojcima su i tekućine na bazi bronzera za preplanulu put. Boju za špricanje određuje boja puti, a nemoguće je predvidjeti koliko će se zadržati na nekome. Sve ovisi o samom tipu kože ali i o mnogim drugim uvjetima, pa boja postignuta špricanjem može trajati od tri dana do dva tjedna.

Nakon špricanja

  • Prvih pet sati nakon špricanja ne perite ruke, ne umivajte i izbjegavajte bilo kakav kontakt s vodom jer se boja još uvijek suši.
  • S prvim tuširanjem poslije špricanja treba pričekati najmanje osam sati. 
  • Vježbanje i plivanje najbolje je izbjegavati i dan nakon špricanja. 
  • Preporučuje se tuširati mlakom vodom koja neće oštetiti boju, a trljanje treba izbjegavati. 
  • Da bi boja trajala dulje, nakon tuširanja treba kožu nahraniti hidratantnom kremom. 
  • Klonite se sunca i znojenja u prvih nekoliko sati jer mogli dobiti fleke na pregibima laktova, stražnjoj strani koljena ili među grudima.
Idi na 24sata

Komentari 35

  • west86 01.07.2013.

    Da bi bili crni i da takvi ostanete jedite katran!!! Preporučuje Dr. West Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika :D

  • Tinica30 01.07.2013.

    obožavam samotamnjenje :-))

  • bubicha 01.07.2013.

    Maslinovo ulje, tajna lijepe i mekane kože. Već ga dugi niz godina koristim, Namažem se, sunčam, koža bude svilenkasta, a i dobijem lijepu boju kože. Moja preporuka....

Komentiraj...
Vidi sve komentare