To je to što me zanima!

Sretan rođendan baka Anđela! Napunila je čak 107. godina

Na tortu nije stalo 107 svjećica, a slavlje je bilo skromno te u krugu obitelji zbog epidemioloških mjera kako baku Anđelu ne bi izlagali riziku eventualne zaraze korona virusom
Vidi originalni članak

Baka je dobila tortu a posjetile su je i žene iz naše lokalne udruge umirovljenika te su s njom provele neko vrijeme u razgovoru.

POGLEDAJTE VIDEO: Australka Irene u 102. godini skače padobranom

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Inače, ove godine je sve bilo puno skromnije nego inače i slavili smo u krugu obitelji zbog korone. Najvažnije je da je baka dobro i zdrava je - priča nam unuk Ivan Šoštarić (47) iz Drenja Brdovečkog. Njegova baka Anđela Šoštarić 2. kolovoza proslavila je 107. rođendan.

- Posjetio ju je i načelnik općine Brdovec kako bi joj čestitao. Torta je iz slastičarnice, nismo je sami pekli, a baka je od darova dobila cvijeće, voće, neke kreme i poklon bon općine Brdovec - prepričava unuk dodajući kako je baka bila vesela i obradovala se svim iznenađenjima.

- Zdravlje je dobro služi, kako koji dan. Inače je uglavnom u svojoj sobi i ne izlazi, pogotovo sad kad je korona. Zbog toga smo i mi malo prorijedili posjete, a o njoj svakodnevno skrbe moji roditelji, tj. njezin sin sa snahom. U zadnje vrijeme baka se baš i ne kreće, a vrijeme provodi gledajući televizijski program.

HESTER FORD Napunila 116 godina: Najstarija žena u SAD-u ima 200 praunuka
- Malo sjedi, malo leži i to je to. Prati vijesti i svjesna je svega ovog s koronom, ali nitko ne radi sad dramu oko toga - pojašnjava Ivan. Na naše pitanje ima li baka recept kako se oduprijeti koroni nasmijao se kazavši kako ona nešto takvo u svojem životu nije doživjela, pa nema ni posebnih preporuka.

Anđela je provela život brinući o seoskom gospodarstvu i radeći na njivi. Uzgajala je pšenicu i kukuruz te imala krave, svinje i kokoši. Hrana koju su proizvodili bila je za osobne potrebe, a djed je radio i tvornici. Imali su dvoje djece, a baka Anđela jedina je u obitelji doživjela tako duboku starost.

MAYE MUSK Najstarija manekenka je u 73. otkrila svoj recept za dug život

Obitelj smatra da je glavni razlog činjenica da se hranila domaćom hranom, a iako joj je život bio težak i naporan, nije bilo previše stresa.Ivan nam je lani otkrio da baka više od mesa voli povrće. Svaki dan popije čaj ili kavu.

- Čaju obično dodamo malo rakije, tek toliko za miris, da nije prazan čaj. I to je sve. Nema problema s venama ni drugih zdravstvenih tegoba pa ne ide doktoru. Dolazi nam svakog drugog dana patronažna sestra koja mami pomaže okupati je - rekao nam je njezin unuk i pojasnio da baka jedino ima malo teškoća s vidom jer ima mrenu.

SRETAN ROĐENDAN! Japanka navršila 117 godina, najstarija je osoba na svijetu

 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • 26.08.2020.

    cestitke baki 🎂

  • guldukat 26.08.2020.

    Nemozes mi duze od manolica

  • 26.08.2020.

    Čestitke! ✌

Komentiraj...
Vidi sve komentare