To je to što me zanima!

Staklenke za hranu i eterično ulje pačulija i otjerat će moljce

NAPRAVITE PRIVJESAK Iskoristite komadić drva i špage, a na drvo nakapajte nekoliko kapi pačulija. Privjesak objesite u ormar. Moljci ne podnose ni miris lavande, cedra i citronele
Vidi originalni članak

Namirnice je najbolje čuvati u posebnim staklenkama s poklopcima jer je hrana u plastičnim spremnicima lak plijen za moljce, ali i druge kukce, koji lako ulaze u njih i polažu ličinke.

Kuhinjske ormariće treba redovito čistiti tijekom cijele godine, a tu su, osim mješavine octa i vode, dragocjena eterična ulja. Moljci ne podnose miris lavande, cedra, citronele i pačulija. Kap ulja stavite na vaticu i smjestite u kuhinjske ormariće. Kako biste se riješili ovih kukaca, možete napraviti privjesak od komadića drva i špage, a na drvo nakapajte nekoliko kapi ulja pačulija. Privjesak objesite na vješalice u ormaru ili u kuhinjski ormarić. Ako ne volite mirise pačulija, možete dodati kap eteričnog ulja limuna ili grejpa. Za tjeranje moljaca odličan je i lovor, kojim možete spriječiti njihovo ulaženje u kuhinjske ormariće. Stavite ga u prozračnu vrećicu ili cijele listove izravno na policu.

Za sjaj: Med i limun na kosi rješiti će vas neugodne peruti

Limun je najpoznatiji i najdostupniji lijek za prhut. Uravnotežuje pH tjemena i ublažava svrbež. Pomaže u uklanjanju viška ulja s vlasišta, što utječe na smanjenje prhuti. Na vlasište nanesite sok od limuna, ostavite da djeluje 35 minuta pa isperite vodom. Možete koristiti i kombinaciju limun-voda za ispiranje. Med je također djelotvoran. Utrljajte ga u vlasište razrijeđen s malo vode i ostavite nekoliko sati.

PUDER, MASKARA ILI SJENILO Trikovi: Evo kako lako ukloniti dosadne mrlje od šminke s robe

Ruteri i žice bit će ’dekorativniji’ ako ih stavite u ukrasnu kutiju

I najljepše uređen dom mogu nagrditi žice koje vire odasvuda, ruteri, prijamnici. Ako nemate novca za skupa rješenja, poput ugradnje žica u zid, poslužite se ukrasnim kutijama. U njih smjestite svu elektroniku koja nije ukras, kao i žice. Ako su vam ukrasne kutije preskupe, uzmite kutiju za cipele i oblijepite ukrasnim papirom te odostraga napravite mali otvor kroz koji će ulaziti žice. Obavezno neka kutija ima poklopac.

SEKSUALNA RADNICA LIZALA WC ŠKOLJKU I SVE SNIMILA: 'Ovo je toliko odvratno, zašto to objavljuješ?'

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare