To je to što me zanima!

Stari recept u novom ruhu će vas potpuno oduševiti: Punjeni šampinjoni omotani slaninom

Ako želite brzi i jednostavan, a ukusan, punjeni šampioni su pravi pogodak. Kratka priprema i ukusno punjenje omotano šumskim mesom i slaninom će biti ugodna promjena u za vašim stolom
Vidi originalni članak

Šampinjoni su jedna od najpoznatijih vrsta gljiva, osebujnog mirisa i okusa, koje se mogu poslužiti kao predjelo ili kao glavno jelo. 

POGLEDAJ VIDEO: Ako naiđete na nepoznatu gljivu uvijek ju možete donijeti u muzej gljiva gdje ćete saznati sve o njoj. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sastojci:

10 velikih šampinjona

10 kriški slanine

100 g naribane gaude

šaka cherry rajčica

svježi vlasac

svježi bosiljak

sol, papar

MIRISNO I SLASNO Ispecite češnjak u pećnici okrenut naopako u ramekinu

Priprema:

Šampinjone dobro obrišite kuhinjskom krpom i izvadite im stapke, koje ćete sitno narezati i popržiti na malo maslaca za nadjev.

U zdjeli pomiješajte popržene stapke šampinjona, naribanu gaudu, na četvrtine narezane cherry rajčice te sitno nasjeckani vlasac i bosiljak. Posolite i popaprite nadjev prema želji te napunite šampinjone. 

Omotajte svaki šampinjon kriškom slanine i posložite ih na lim za pečenje obložen masnim papirom. Pecite na 190 stupnjeva oko 15 minuta ili dok se sir u nadjevu ne rastopi i slanina dobije tamniju nijansu. 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Demetra 09.01.2021.

    Šumsko meso??? Gdje si ti u šumi vidjela šampionjone, Jelena?

Komentiraj...
Vidi sve komentare