To je to što me zanima!

Starinski recept koji su voljele naše bake: Fina jetrena pečenka

Domaća pečenka je jako ukusna, a starinski recept kakav su pripremale naše bake garantira slasni zalogaj. Ova neuobičajena pečenka mogla bi vas ugodno iznenaditi
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 15 dag masne svinjetine
  • 30 dag telećih svinjskih ili goveđih jetara
  • 1 pecivo
  • maslac
  • 1 glavica luka
  • peršin
  • 1 češanj češnjaka
  • 2 jaja
  • krušne mrvice
  • mast

RECEPT Idealno za ručak na brzinu: Fine rolice od pilećih prsa i povrća

Priprema:

15 dag masne svinjetine samljeti s 30 dag telećih svinjskih ili goveđih jetara i jednim namočenim i dobro izgnječenim pecivom.

Na maslacu veličine oraha preprži se sitno isjeckana glavica luka i sitno sjeckanog peršina, doda se soli i papra, mala glavica protisnutog češnjaka, mljeveno meso, dva jaja i toliko krušnih mrvica da se smjesa može oblikovati u polukuglu.

Ohlađenu smjesu u obliku polukugle stavimo u posudu premazanu mašću, prelijemo s malo vrele masti.

Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva i pecite 15 minuta, potom smanjite na 150 Celzijevih stupnjeva i pecite još 45 minuta. 

Provjerite svakih 15-ak minuta kako napreduje. Probodite je vilicom i ako se na njoj pokaže kapljica čistog soka, jelo je gotovo. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare