To je to što me zanima!

Bez lijekova: Mučnine i migrene riješite lakim pritiskom na uho

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Kvačice mogu imati daleko važniju ulogu u vašem životu od pukog držanja rublja. Ako kvačicu stavite na određeni dio uha, osjetit ćete veliko olakšanje...
Vidi originalni članak

Radi se o refleksologiji, a kvačica će vam pomoći da određenu točku na uhu ne morate pritiskati prstima. Na ušima postoji šest važnih točaka, a svaka je usmjerena prema određenom dijelu tijela. Refleksologinja Helen Chin Lui kaže kako je uho bogato živčanim završecima i u više navrata se spaja sa centralnim živčanim sustavom.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Pritiskom na određenu točku rješavaju se tegobe u određenom dijelu tijela.

Evo kako se snaći u svemu tome:

  • 1. Najviši dio uha ima izravnu vezu s leđa i ramena. Pritisnite to mjesto u trajanju od jedne minute svaki dan i napetost u tim dijelovima tijela će popustiti. 
  • 2. Ta točka je povezana s vašim organima pa ako unutar tijela osjetite neku nelagodu ili ste postali previše osjetljivi na nešto, stavite kvačicu na točku 2 - osjetit ćete olakšanje.
  • 3. Imate li problema sa zglobovima, napravite pritisak na ovu točku. To će smanjiti bol i ukočenost u zglobovima i brzo će bam biti lakše.
  • 4. Ovaj dio uha povezan je sa sinusima i grlom pa ako imate problema, pritisnite tu točku. To pomaže i kada ne možete spavati jer vam je nos začepljen.
  • 5. Točka iznad ušne resice povezana je s probavom. Ako kvačicu stavite na to mjesto, to će smanjiti bolove u trbuhu i poboljšati rad probave. Također, služi i kao prevencija pojave tegoba u tom dijelu tijela. 
  • 6. Ušne resice povezane su sa glavom i srcem. Pritisak na ovaj dio doprinosi zdravlju srca, ali i olakšava tegobe kod glavobolje, migrene..., prenosi Shareably.

Pogledajte i detaljnu kartu uha s ključnim točkama za svaki dio tijela:


Pogledajte i u videu gdje su te točke:

Idi na 24sata

Komentari 416

  • meliemil 12.03.2017.

    Ljudi se šale u komentarima, ali ja sam na sebi isprobala takvo što sa pritiskom prstiju. Bolio me jako zub. Kud ću nedelja je. Mislim ajde popit ću tabletu, možda malo ublaži. Ali idem još isprobati to s pritiskanjem. Uhvatim palcem i kažiprstom desni ispod zuba, i to koliko god jako mogu. Onako, jedan prst u unutrašnjosti desni gdje je jezik, a drugi do tkiva lica. I brojim u sebi dosta brzo do 32. Mislim mozda je to pola minute. Čekam, boli me i dalje pošteno ili nepošteno kako vam se sviđa, pa ponovljam to isto još jednom. Evo to je u dva pokušaja po 32 ukupno 64 otprilike 1 minuta kako se i ovdje preporučava. Boli i dalje, ali nakon 20 minuta bol stane i to je pomoglo da više od tjedan dana bol prestala, ali i danas me ponovo probudila bol. Ponovim isto što sam prošli tjedan sama okušala i bol nestaje. ali naravno to je samo prva pomoć, sutra idem zubaru. Treba čovjek pokušati a umjesto kvačica uhvatite se sami prstima za taj dio uha. Kako je obilježeno. Da još jedan trik znam kad opečem prst kod kuhanja ja se uhvatim za uho to jest za ušku i bol me prođe. Mora biti u tome neke istine. Što košta robati!?!?!

  • Istaknuti 07.03.2017.

    eh i ja nasjednem, uz sve boli koje imam sad me još i uši bole 🙄

  • johnny001122 06.03.2017.

    Njihovih 6 tocaka i ova slika ispod uopce ne odgovaraju jedna drugoj. Kaze tocka 2 je za unutarnje organe, a na donjoj slici organi su posvuda. Ovo s mozgom veze nema, kako to moze ikako biti povezano? Zamisli uho je povezano sa bas svim organima i dijelovima tijela. Jel to netko pratio zivce gdje idu ili kako su oni dosli do ovih informacija.. koje gluposti vi pisete, to nema nigdje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare