To je to što me zanima!

Štedljiva mama dijeli savjete: Kako stvari dobiti besplatno?

Britanka je ponosna na to koliko uspije uštedjeti i grozi se 'bacanja novca na gluposti' ili preplaćivanja stvari koje negdje drugdje može nabaviti puno povoljnije
Vidi originalni članak

Becca Compton (28) iz Walsalla u Birminghamu vjeruje kako štednja nije 'neugodna' i obožava pronalaziti besplatne stvari, povoljne cijene i jeftinije načine za upravljanje svakodnevnim životom.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Majka dvoje djece, originalno iz Suffolka, rekla je da je svoje 'štedljivo putovanje' započela nakon što se prije pet godina preselila u novi dom s partnerom i sada je jako ponosna zbog svog načina života.

Becca se sjeća kako je u djetinjstvu vidjela oca kako koristi kupone u trgovinama i zalijeva svoje biljke ostacima prokuhane vode od tjestenine.

- Kad sam bila dijete, voljela sam s mamom i bakom ići na buvljake. Bilo je uzbudljivo, iako je bilo iz druge ruke, bilo nam je novo. Kad smo se preselili u naš dom, moja baka dala nam je puno stvari koje je tijekom godina skupljala na sajmištima za trenutak kada ću se odseliti. Tijekom godina i ja sam kupila ili besplatno nabavila puno stvari kojima ću urediti svoj budući dom. Svakodnevno bih gledala stranice Freecycle, Freegle, FreelyWheely i slične. Samo s tih besplatnih web stranica nabavila sam veliki ormar od punog bora, potpuno novi tepih, ogrtač, cijelu kutiju punu boje i šivaći stroj Singer - ispričala je.

Becca, koja je trenutačno nezaposlena, ubrzo je shvatila da ima talent za pronalaženje povoljnih i besplatnih ponuda pa je otvorila YouTube stranicu kako bi dijelila svoje savjete i nadahnjivala druge. Vjeruje da ima toliko savjeta za uštedu novca da bi o njima mogla napisati knjigu.

Ljubiteljica štednje rekla je da "mrzi" kad stvari odlaze na odlagališta, tako da puno svog slobodnog vremena provodi u recikliranju kako bi obnovila stare predmete.

- Apsolutno mrzim vidjeti stvari koje idu na odlagalište otpada, osjećam da ih moram spasiti. Moj je sin imao stari policijski auto, a ja sam ga uz malo truda pretvorila u Batmobile - rekla je.

Kako bi uštedjela novac, često kupuje u različitim supermarketima. Također, tvrdi da je odlazak u kupovinu hrane bez popisa 'apsolutno zabranjen', jer se na taj način na kraju potroši previše novca. Becca također svaki tjedan kuha, umjesto da kupuje gotova jela.

- Davno sam prestala kupovati umake u konzervama. Umaci od crvene rajčice i bijeli umaci tako su jeftini i jednostavni za napraviti. Također, puno hrane je upotrebljivo i nakon datuma do kada ju je najbolje upotrijebiti. Općenito govoreći, možete već pogledom ili mirisanjem znati je li nešto još dobro za jesti - kaže ona.

Becca potiče ljude da ‘kupuju na veliko’ jer će tako uvijek uštedjeti. Također, predlaže i dan bez mesa tijekom tjedna i kaže da je to izvrstan način za uštedu. Čak i kad je riječ o odjeći i obući, pokušava pronaći ono što traži po najnižoj mogućoj cijeni.

- Koristim više web stranica kako bih ostvarila popuste na robnu marku i to bez da računam na bilo koje kodove kupona koje bih usput mogla pronaći - rekla je i dodala da je ušteda još i veća ako ste spremni nositi rabljenu odjeću.

Kako bi uštedjela novac na svojim računima za komunalne usluge, Becca je rekla da joj je korisno zapisivati ​​troškove i razmisliti postoji li nešto što joj više nije potrebno i što može otkazati, piše The Sun.

Također, misli da je lako uštedjeti novac za grijanje - jednostavnim vraćanjem osnovama i oblačenjem džempera, papuča, kućnog ogrtača ili čak korištenjem boce s toplom vodom.

- Ako vam nakon toga još uvijek nije toplo, uključite grijanje, barem ste prvo isprobali opcije - zaključila je.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • nnjmkd 23.02.2021.

    Većina nas tako i živi. Gle čuda, kuhamo svaki dan, kupujemo u trgovinama rabljene robe, popravljamo pokvarene kućanske aparate, sami farbamo stolariju i namještaj........ Ali ne zato da bi uštedjeli, već da bi preživjeli.

  • sanja_03 22.02.2021.

    Savjeti za glupe amere , koji nemaju pojma ni o životu , ni o kuhanju.

  • Tiha Žena 22.02.2021.

    Najbolji dio je da "čak i kuha preko tjedna a ne kupuje gotova jela" 👍😆inače više bi uštedjela da radi a ne ovo pres....

Komentiraj...
Vidi sve komentare