Obavijesti

Lifestyle

Komentari 6

Štedljiva mama dijeli savjete: Kako stvari dobiti besplatno?

Štedljiva mama dijeli savjete: Kako stvari dobiti besplatno?
6

Britanka je ponosna na to koliko uspije uštedjeti i grozi se 'bacanja novca na gluposti' ili preplaćivanja stvari koje negdje drugdje može nabaviti puno povoljnije

VIDEO

Becca Compton (28) iz Walsalla u Birminghamu vjeruje kako štednja nije 'neugodna' i obožava pronalaziti besplatne stvari, povoljne cijene i jeftinije načine za upravljanje svakodnevnim životom.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Štednja 02:11

Majka dvoje djece, originalno iz Suffolka, rekla je da je svoje 'štedljivo putovanje' započela nakon što se prije pet godina preselila u novi dom s partnerom i sada je jako ponosna zbog svog načina života.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Becca se sjeća kako je u djetinjstvu vidjela oca kako koristi kupone u trgovinama i zalijeva svoje biljke ostacima prokuhane vode od tjestenine.

- Kad sam bila dijete, voljela sam s mamom i bakom ići na buvljake. Bilo je uzbudljivo, iako je bilo iz druge ruke, bilo nam je novo. Kad smo se preselili u naš dom, moja baka dala nam je puno stvari koje je tijekom godina skupljala na sajmištima za trenutak kada ću se odseliti. Tijekom godina i ja sam kupila ili besplatno nabavila puno stvari kojima ću urediti svoj budući dom. Svakodnevno bih gledala stranice Freecycle, Freegle, FreelyWheely i slične. Samo s tih besplatnih web stranica nabavila sam veliki ormar od punog bora, potpuno novi tepih, ogrtač, cijelu kutiju punu boje i šivaći stroj Singer - ispričala je.

Becca, koja je trenutačno nezaposlena, ubrzo je shvatila da ima talent za pronalaženje povoljnih i besplatnih ponuda pa je otvorila YouTube stranicu kako bi dijelila svoje savjete i nadahnjivala druge. Vjeruje da ima toliko savjeta za uštedu novca da bi o njima mogla napisati knjigu.

Ljubiteljica štednje rekla je da "mrzi" kad stvari odlaze na odlagališta, tako da puno svog slobodnog vremena provodi u recikliranju kako bi obnovila stare predmete.

- Apsolutno mrzim vidjeti stvari koje idu na odlagalište otpada, osjećam da ih moram spasiti. Moj je sin imao stari policijski auto, a ja sam ga uz malo truda pretvorila u Batmobile - rekla je.

Kako bi uštedjela novac, često kupuje u različitim supermarketima. Također, tvrdi da je odlazak u kupovinu hrane bez popisa 'apsolutno zabranjen', jer se na taj način na kraju potroši previše novca. Becca također svaki tjedan kuha, umjesto da kupuje gotova jela.

- Davno sam prestala kupovati umake u konzervama. Umaci od crvene rajčice i bijeli umaci tako su jeftini i jednostavni za napraviti. Također, puno hrane je upotrebljivo i nakon datuma do kada ju je najbolje upotrijebiti. Općenito govoreći, možete već pogledom ili mirisanjem znati je li nešto još dobro za jesti - kaže ona.

Becca potiče ljude da ‘kupuju na veliko’ jer će tako uvijek uštedjeti. Također, predlaže i dan bez mesa tijekom tjedna i kaže da je to izvrstan način za uštedu. Čak i kad je riječ o odjeći i obući, pokušava pronaći ono što traži po najnižoj mogućoj cijeni.

- Koristim više web stranica kako bih ostvarila popuste na robnu marku i to bez da računam na bilo koje kodove kupona koje bih usput mogla pronaći - rekla je i dodala da je ušteda još i veća ako ste spremni nositi rabljenu odjeću.

Kako bi uštedjela novac na svojim računima za komunalne usluge, Becca je rekla da joj je korisno zapisivati ​​troškove i razmisliti postoji li nešto što joj više nije potrebno i što može otkazati, piše The Sun.

Također, misli da je lako uštedjeti novac za grijanje - jednostavnim vraćanjem osnovama i oblačenjem džempera, papuča, kućnog ogrtača ili čak korištenjem boce s toplom vodom.

- Ako vam nakon toga još uvijek nije toplo, uključite grijanje, barem ste prvo isprobali opcije - zaključila je.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'
Dnevni horoskop za petak 19. travnja: Lava čekaju nevolje s partnerom, netko osvaja Raka
ASTRO SAVJETI

Dnevni horoskop za petak 19. travnja: Lava čekaju nevolje s partnerom, netko osvaja Raka

Pročitajte dnevni horoskop za petak 19. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje