To je to što me zanima!

Štedljiva mama: 'Ove godine nisam kupila baš ništa novo'

Ova mama redovito objavljuje savjete za uštedu, a među trikovima koji su joj uštedjeli novac pokazala je kako joj sve iz doma potječe iz trgovina rabljenih stvari, često po cijeni manjoj od desetak kuna
Vidi originalni članak

Mama iz Britanije nije kupila ništa novo u 2022., njezina kuća je puna rabljenog blaga i predmeta. Obećala je da cijelu godinu neće kupovati ništa što je novo i uštedjela je bogatstvo birajući omiljene već korištene stvari.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Provela je godinu obilazeći lokalne trgovine rabljenom robom i pretražujući vikend rasprodaje rabljenih stvari kako bi pronašla novu odjeću, namještaj pa čak i božićne darove za najdraže.

SAVJETI ZA UŠTEDU Kupujte odjeću izvan sezone, a štedite i ako kupujete rabljenu

Inflacija se brzo približava u Ujedinjenom Kraljevstvu i obitelji čine sve što mogu kako bi smanjile troškove.

Ova mama redovito objavljuje savjete za uštedu energije i ideje za jeftine obroke na društvenim mrežama, a među trikovima koji su joj uštedjeli novac pokazala je najbolje stvari koje je pronašla u lokalnoj trgovini rabljenom robom.

@duchessofthrift Buying secondhand doesn't mean second best and can save you fortune #moneysavingmum #moneysaving #savingmoney #thriftymum #preloved #thrifted #thriftedhomedecor #nonewstuff #costofliving #costoflivingcrisis #secondhandnotsecondbest #tiktok #foryou #foryoupage #fyp ♬ original sound - duchessofthrift

U jednom videu pokazala je i zimsku odjeću čija je cijena manja od 18 kuna po komadu.

- Prodaju sve za 18 kuna - otkriva, pozirajući s najnovijim popustima.

Gotovo sve njezine vaze i detalji iz doma potječu također iz prodaje rabljenih stvari, često po cijeni manjoj od desetak kuna.

PROMO Recikliraj rabljeni uređaj i uštedi pri kupnji novog

Njezin stolić za kavu dolazi s Facebook tržnice, a pampas trava s prodaje s parkirališta.

Voli obaviti i božićnu kupnju u second hand trgovinama. Ima mnogo već sakupljenih predmeta i za djecu. U jednom isječku pokazala je i modne predmete koje je nabavila za kćer, uključujući gotovo nove tenisice, torbe od dvadesetak kuna i topove od pet kuna.

@duchessofthrift #savingmoney #moneysavingmum #thriftymum #carboot #carbootfinds #carbootsale #vintage #nonew #nonewthings #costofliving #costoflivingcrisis ♬ original sound - duchessofthrift

- Uštedite novac. Ne kupujte nove stvari - poziva pratitelje, naglašavajući da možete nabaviti stvarno lijepe stvari za kuću i odjeću iz druge ruke.

- Otkažite pretplatu na e-poštu, izbrišite aplikacije za kupnju i krenite van i pronađite neko blago iz druge ruke - predlaže.

PROMO Kako odabrati idealan rabljeni automobil? Donosimo nekoliko savjeta za kupnju i održavanje

Idi na 24sata

Komentari 6

  • 12.10.2022.

    Dovoljno je ograničiti se kupovinom doista potrebnog. Izgleda da se ona samo tješi, da ima kao neko opravdanje kako bi trošila i dalje...Ma troši ako imaš, život je jedan :D

  • 12.10.2022.

    U Splitu roba iz druge ili koje već ruke ,je živi otpad i zato kupujem novo ,gotovo uvijek.na sniženjema.  

  • Gola_Istina 12.10.2022.

    Bolje da se primi nekog posla i zaradi lovu umjesto da troši vrijeme obilazeći buvljake.

Komentiraj...
Vidi sve komentare