To je to što me zanima!

Štetni mobiteli: Dok pričamo u liftu mozak se najviše ozrači

Oprezno s mobitelom: Handsfree uređaji, kraći pozivi, fiksna linija te SMS-ovi štite od razvoja tumora, djeca mlađa od osam godina ne bi trebala koristiti mobitel
Vidi originalni članak

Ako se mobitel koristi više od 30 minuta na dan tijekom deset godina, može nastati gliom - tumor mozga, pokazala je studija, no potrebna su dodatna istraživanja, tvrdi Svjetska zdravstvena organizacija. Kako biste što manje izlagali mozak zračenju, pokušajte što manje razgovarati na mobitel, a i pozivi neka traju što kraće. No važno ga je i držati što dalje od glave, pa se zato preporučuje uporaba handsfree uređaja ili zvučnika. Ne razgovarajte na mobitel na mjestima gdje je slab signal, primjerice, u dizalu jer dok ga traži, mobitel jače zrači. 

Također, umjesto da stalno zovete mobitelom, kad god je to moguće, radije šaljite SMS-ove. A ako ste kod kuće, pozive obavljajte putem fiksnih telefonskih linija. 

Mobiteli su opasni za djecu

Djeca mlađa od osam godina osobito su ugrožena, pa im se preporučuje korištenje mobitela samo u hitnim slučajevima. Zbog prevencije djeca mlađa od 16 godina minimalno bi trebala rabiti mobitele.

Novi modeli su manje štetni

Najnoviji mobiteli 3G tehnologije, poput iPhonea, blackberrieja i ostalih naprednijih modela, emitiraju manje štetnih radiovalova nego 2G uređaji, pa manje izlažu mozak štetnom zračenju.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • LLL 08.06.2011.

    zato u mom liftu nema signala :P

  • zorro_1 07.06.2011.

    koliko je to ODAM godina?

Komentiraj...
Vidi sve komentare