To je to što me zanima!

Stigle su ženstvene punkerice u seksi i drugačijim krojevima

Novo vrijeme: Za proljeće/ljeto 2012. Rick Owens i Gaultier predstavili su dotjeranu verziju punka, tzv. posh punk, s lažnim piercingom i modificiranom irokezom
Vidi originalni članak

Osnovni elementi buntovnoga punkerskog imidža (kožnata odjeća, tetovaža, piercing, irokeza i ekstremna šminka) u kolekcijama J. P. Gaultiera, Balmaina, Balenciage ili Ricka Owensa i Junyja Watanabe dobivaju nov, dotjerani predznak. Tzv. posh punk možda se najbolje vidi u modnoj priči francuskog “enfant terriblea” za novu sezonu. Njegova buntovnica je prije svega ženstvena u najfinijim, seksi materijalima. 

Njezini ekstremi su crveni ruž te iz pedesetih “posuđena” glamurozna modifikacija irokeze. Snagu joj daju ukrasi na tijelu - lažni piercing i tattoo-uzorak na prozirnoj odjeći i rublju. Gaultierova punkerica tako se uvelike razlikuje od Larssonove “djevojke s tetovažom zmaja” koja je možda najzaslužnija za ponovno oživljavanje i dizajnerske reinterpretacije ovog trenda. 

Neustrašiva hakerica Lisbeth Salander puno je praktičnija i mračnija - na uske hlače kombinira mušku potkošulju ili običan T-shirt te sportsku majicu s kapuljačom, motorističku jaknu, čizme i vuneni šal.  Bez obzira na to je li posh ili dark, neopunk daje ženama snagu da stvari uzmu u svoje ruke. A sudeći prema dosad viđenom, u modnoj 2012. čeka ga itekako svijetla budućnost.

Rooney Mara je nova modna ikona

Mladu glumicu Rooney Maru, koja je utjelovila lik Lisbeth Salander, kritičari već proglašavaju novom modnom ikonom, a njezina pojavljivanja na crvenom tepihu dočekuju s oduševljenjem. Za prošlotjednu dodjelu Zlatnih globusa odabrala je smjelu haljinu Nine Ricci.


Idi na 24sata

Komentari 1

  • drug Tito_1 18.01.2012.

    zgodničko......

Komentiraj...
Vidi sve komentare