To je to što me zanima!

Stilski savjetnik: Kako izgledati savršeno u trendi maksi haljini

Za niže žene idealni su uži modeli maksi haljina i suknji, one punije građe trebaju birati krupnije uzorke na tkanini, a tanji remen će odlično pristajati uz ovaj look
Vidi originalni članak

Otkako je glumica Sienna Miller popularizirala trend nošenja maxi haljina koji je vladao modnom scenom 70-ih godina, široke i do poda dugačke haljine te suknje tzv. gipsy looka izvlače se iz ormara čim se povise temperature. Ljetne kolekcije dizajnerskih kuća Donne Karan, Missonija, Roberta Cavallija i Michaela Korsa predstavile su najpopularnije uzorke i modele za ovu sezonu, no modni znalci upozoravaju kako je vrlo važno pronaći odgovarajuću haljinu prema građi tijela, kao i modne dodatke koje uz nju pristaju.

Oprez s detaljima

Velike torbe i sunčane naočale dobro se uklapaju u stil maxi haljina i suknji, no svaki drugi predimenzioniran dodatak definitivno bi trebalo izbjegavati. Široka jakna ili vestica u kombinaciji s maxi haljinom izgledat će nezgrapno, uz to što ne laskaju figuri koja izgleda jače nego što uistinu jest. Zbog toga će na dugačku suknju najbolje pristajati uski top, a uz haljine kratki bolero ili jaknica. Remen odlično pristaje uz maxi stil, jer naglašava struk te daje "dozu" elegancije, a nabolje će odgovarati tanji metalni ili kožnati remen. 

Maksi haljine za niže

Iako se niskim ženama savjetuje izbjegavanje dugačkih haljina i suknji jer ih one "pojedu", no modni savjetnici naglašavaju kako i one bez problema mogu nositi maxi stil ukoliko odaberu dobar kroj odjeće. Niskima se savjetuje uža verzija maxi haljina, s naglašenim strukom ili dubljim v izrezom, kao uz obavezno nošenje obuće na visoku petu.

Maksi haljine za punije

Dugačke haljine idealan su odabir za prikrivanje viška kila. Ako je problem u izraženom trbuhu, haljina treba biti rezana visoko ispod grudi koje su naglašene, a za one s jačim bokovima bolji su modeli spuštenog struka. Veći uzorci na tkanini bolje će funkcionirati nego oni mali, kao i neutralne zemljane boje. Suviše široke maxi haljine nisu dobre za punije, i ona bi tada morala biti barem na jednom dijelu uža kako ne bi dodatno proširila figuru.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare