To je to što me zanima!

Što češće se seksajte i pucat ćete od zdravlja

Redoviti seksualni odnosi mogu produljiti život, poboljšati zdravlje srca, ojačati imunološki sustav te, barem privremeno, ukloniti sve bolove
Vidi originalni članak

Seksualno zadovoljstvo ne oživljava samo duh nego i tijelo, a znanstvenici sa sveučilišta Ohio State blagotvorni učinak seksa pripisuju djelovanju hormona oksitocina. Razine ovog “hormona bliskosti”, koji potiče osjećaj nježnosti i želju za uzajamnim dodirivanjem nakon orgazma, povećavaju se čak pet puta. Naglo oslobađanje oksitocina udvostručuje brzinu kucanja srca i krvni pritisak, a takva “vježba” koristi zdravlju srca - istraživanje je pokazalo da muškarce koji ljubav vode najmanje dva puta na tjedan dvostruko rjeđe pogađaju srčani udari. Seks je također zabavan i koristan način sprečavanja bolesti. Prema istraživanju, studenti koji su vodili ljubav jedanput ili dvaput na tjedan u krvi su imali 30 posto više antitijela od kolega koji su bili “na suhom”. Osim toga, tijekom orgazma, u mozgu se aktivira centar za uklanjanje bola, pa na nekoliko minuta nestaju svi bolovi, od menstrualnih grčeva do artritisa i migrena. Buđenje tog dijela mozga smanjuje tjeskobu i djeluje smirujuće. Tijekom spolnog odnosa potroši se otprilike 200 kalorija, jednako kao kad 30 minuta provedete trčeći. Osobe koje redovito vode ljubav ili barem masturbiraju, rjeđe obolijevaju od depresije, osobito u starijoj dobi. čestali seksualni odnosi, zahvaljujući hormonima, mogu smanjiti mogućnost obolijevanja od raka dojke i prostate.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • ČUPKICA 08.10.2008.

    SEX-OM DO ZDRAVLJA...

  • slavonka1987 05.08.2008.

    To ja i dragom stalno govorim da je zdravo se seksat i da ja hoću da mi bude zdrav pa ga napadam a on će iipak ako treba ići kod doktora. Jadna ja!

  • maja72maja 05.07.2008.

    a zato sam ja bolesna pa tek sad mi je jasno zasto

Komentiraj...
Vidi sve komentare